Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcı Abdurrahim Boynukalın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile TUR’a sponsor olan firmalardan Salcano, THY ve Spor Toto ile Vestel’in temsilcileri katıldı. 10 Ekim’de Alanya – Kemer etabıyla başlayacak olan TUR toplam 1022 kilometrelik mesafe kat edildikten sonra 15 Ekim Pazar günü İstanbul da koşulacak İstanbul – İstanbul etabıyla sona erecek. 

KÜÇÜKBAKIRCI: BELEDİYELER BİSİKLET 

YOLU YAPIMINA MUTLAK KATKI VERMELİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı yaptığı konuşmada henüz yeni iş başına geldiklerini ifade ederek, 28 ilde yarış düzenlediklerini ancak bu sayının yetmediğini mutlaka alt yapıdan bisikletçi yetişmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi spor insanların ortak dilidir. Farklı inançların, farklı amaçların bir çatı altında buluşmasıdır. Bu sene bizim toparlanma yılımız oldu. Sporcu sayımızın artması için uğraşıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın her bin kilometrede bir bisiklet hediye edişinin beraberinde getirdiği sloganla önemli gelişmeler kaydediliyor. 

Avrupa ve Dünya’da hareketli yaşam için her iş yerinde her evden çıkışlarda bisiklet onların bir yaşam biçimi haline geldi.  Bu sayede hem trafiğe faydalı oluyorlar, hem de bünyelerini hareket ettirerek sağlıklı bir yaşama yelken açıyorlar. Bizde bunu yapabilirsek önemli bir gelişmeye imza atacağız. Önümüzdeki yıl PRO TOUR olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una şimdiden söyleyebilirim ki 20 takımın katılımıyla bir organizasyonu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunun altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum.” 

AKGÜL: SEKTÖR BÜYÜK BÜYÜME İÇERİSİNDE

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül yaptığı konuşmada bisiklet sporunun insan bünyesine büyük bir sağlıklı yaşam getirdiğini ifade etti. Son 5 yılda sektörün büyük bir büyüme içerisinde olduğunu söyledi. En büyük hedeflerinin her eve  bir bisiklet sokabilme gayreti  olduğunu  ifade eden Akgül, sözlerine şöyle devam etti: “Genel olarak spora destek oluyoruz. 6000 kadar sektörün bisiklet satışı var, Türk bisiklet markasını Dünya ya tanıtmak için uğraşıyoruz. Biz firma olarak ilk 100 ve ilk 500 de yokuz ama yaptığımız hizmet sarf ettiğimiz efor ve çaba yapacağımız çok işle özleşiyor. Yurdun dört bir tarafında yapılan yarışlara destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca elimizden geldiği kadar da her organizasyona destek vermek en büyük hedeflerimiz arasında.”

GÜLER: “3 YILDIR SPONSORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’un bir diğer önemli sponsorlarından olan Vestel A.Ş.’nin Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler de yaptığı konuşmada bisiklet sporuna 3 yıldır sponsor olduklarını işaret ederek şu görüşlere yer verdi: “Dünya’da ilk defa bir PRO TOUR yarışı Manisa’daki fabrikamızın içiresinden geçecek. 1200 km karelik bir alana yayılan, 2000 futbol sahası büyüklüğünde ve 15.000 işçi kardeşimiz bu yarışı görebilmek için parkurda olacak. Bundan büyük gurur duyacağız. Bu olay bir yerde sporun halk ile bütünleşmesidir.  Manisa’da 41. Km’ lik bisiklet yolu yapıyoruz. Önemli bir tesadüftür ki biten 11. Km’sinin açılışını da Cumartesi günü yapmanın haklı gururunu yaşayacağız. Artık işçi kardeşlerimiz işten eve, evden işe bisikletle gidip gelebilecektir. Geri kalan 30 km’lik yolumuz da inşallah seneye bitmiş olacak”

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim