MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

27. dakikada defansın arkasına atılan top sonrasında Mevlüt ceza alanı içinde topla buluştu. Kjaer, Mevlüt’ün açısını daralttı ve şut şansı tanımadı.
32. dakikada hızlı gelişen A Milli Takım atağında Arda’nın sağdan ceza sahası içine yerden yaptığı ortanın gelişine Nuri sert vurdu, kaleye giden top Kjaer’den döndü.
36. dakikada Arda orta alanda yaptığı presle topu kazandıktan sonra Burak’a bıraktı. Danimarka’nın 3-2 yakalandığı pozisyonda. Burak, sağındaki Arda ve solundaki Mevlüt’e vermek yerine şut çekmek istedi ancak Kjaer topun kaleye gitmesine izin vermedi.
45. dakikada Arda’nın ceza sahası dışı sağ çaprazında düşürülmesi ile kazanılan faul atışını Nuri kullandı. Nuri’nin yakın direğe yaptığı plase vuruşu kaleci yakın direk köşesinde son anda çıkardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Hasan Ali’nin soldan ortasında altıpas önünde Arda’nın yaptığı kafa vuruşu kaleci son anda kornere tokatladı.
59. dakikada gelişen Danimarka atağında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Larsen’in plase vuruşunu kaleci Onur son anda ayağıyla kornere çeldi ve mutlak bir golü önledi.
65. dakikada ceza sahasına giren Krohn-Dehli, Selçuk İnan’ın arkadan müdahalesi sonrasında yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Bendtner, sağ köşeden topu ağlara gönderdi. 0-1
69. dakikada sağdan kullanılan korner sonrasından ceza sahasına açılan topu kontrol eden Kerim Frei, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve solunda Mevlüt’e pasını aktardı. Mevlüt’ün çaprazdan yaptığı yerden sert şut sağ köşeden ağlara gitti. 1-1

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Danimarka ile 1-1 kaldığımız maçın iyi bir test maçı olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, 2012’nin son hazırlık maçında berabere kaldıklarını belirterek, “Bugünün konu başlıklarından bir tanesi, özellikle genç oyuncuların neler yapabileceğini görmek açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. İyi bir takımla oynadık. Rakibimizi de tebrik ediyorum.  Oyuncular üzerinden iyi bir test maçı oldu diye düşünüyorum” dedi.

Abdullah Avcı, bir soru üzerine milli futbolcuların teknik direktörleriyle maç öncesinde değil; ama genel olarak görüşmelerinin olduğunu dile getirdi. Avcı, “Biz kadro açıklarken futbolcunun hangi takımda oynadığını ve kaç gün sonra hangi maça çıkacağını düşünmeden planlamamızı yapıyoruz. Takımların maç trafiğini de göze alıyoruz. Örneğin Mehmet Topal - Selçuk İnan değişikliği bu plan dahilinde oyuncularla da konuşularak yapılan bir değişiklikti. Diğer değişiklikler saha içi değerlendirmelerden oldu” şeklinde konuştu.

Kerim Frei ile ilgili bir soruya da Avcı, “Göreve geldiğimde Okan Buruk’un bana söylediği bir oyuncuydu. 93 doğumlu 2 senedir İngiltere’de üst düzey oynuyor. Bugün de önemli bir resim ortaya koydu diye düşünüyorum” cevabını verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın futbolcusu Necip Uysal’ın milli takıma çağırılmamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Avcı, “Samet Aybaba, dostumuz ağabeyimiz. Necip de 29 Şubat 2012’de çağırdığımız kadronun içinde yer almıştı. A2 milli takımında ve Beşiktaş’ta performansı iyi gidiyor. Takip etiğimiz bu işin içinde olabilecek oyunculardan biri. Bu oyuncular bizim de oyuncularımız en iyi şekilde değerlendirilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

DANİMARKA CEPHESİ

Danimarka Teknik Direktörü Morten Olsen ise A Milli Takım karşısında aldıkları sonucun normal olduğunu söyledi. Olsen, “Bizim için normal sonuçtu. Önemli olan birçok oyuncumuzun ilk kez oynamasıdır. Son dakikalarda baskı yesek de bizim için tatmin edici bir maç oldu” dedi.

Zor koşullar altında karşılaşmaya çıktıklarını vurgulayan Danimarkalı teknik adam, şunları söyledi:
“Takım olarak bir arada olmayı başardık. Takımın performansını beğendim. Maça iyi başladık ve ilk 25 dakika üstün oynadık. Daha sonra boş alanlar bulmamıza rağmen iyi organize olamadık. Türkiye hakimiyeti aldı ve sık sık atak yaptı. İkinci yarıda Türkiye daha fazla pozisyon buldu. 2-3 pozisyona girdiler, ancak kalecimiz bunları kurtardı.”

A Milli Futbol Takımı’nın 500. maçında kendileriyle oynamasının onur verici olduğunu kaydeden Morten Olsen, “Burada olmak bizim için onurdu, güzel bir duyguydu. Türk milli takımı yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip. Türk futbolu çok aşama kaydetti. 2008’de yaptıkları halen hafızalarımızda” ifadelerini kullandı.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Felix Brych xx, Mark Borsch xx, Stefan Lupp xx (Almanya)
TÜRKİYE: Onur xx, Gökhan Gönül x, Bekir xx, Semih Kaya xx, Hasan Ali x, Arda xx (Gökhan Töre dk. 78 x), Mehmet Topal x (Selçuk İnan dk. 46 x), Nuri xx (Soner dk. 85 ?), Caner x (Kerim Frei dk. 65 xx), Mevlüt xx (Umut dk. 85 ?), Burak x (Alper Potuk dk. 46 x)
TEKNİK DİREKTÖRÜ: Abdullah Avcı
DANİMARKA: Andersen xx, Wass xx, Kjaer xx, Stadsgaard xx, Conboy xx, Stokholm xx, Sloth x (Poulsen dk. 46 x), Eriksen x, Krohn-Dehli xx (Fischer dk. 66 x), Lorentzen x (Larsen dk. 46 xx), Bendtner xx (Helenius dk. 78 x)
TEKNİK DİREKTÖR: Morten Olsen
GOLLER: Bendtner (dk. 65 Pen.) (Danimarka), Mevlüt (dk. 69) (Türkiye)
SARI KART: Stokholm (Danimarka)
İHA
Editör: TE Bilişim