Süper Lig’de 2018 – 2019 sezonunda oynanan ilk dört karşılaşmanın ardından Uluslar Ligi nedeni ile milli araya gidildi. Atiker Konyaspor, milli aranın ardından zorlu bir periyota girdi ve sırası ile Fenerbahçe, Kayserispor, Göztepe ve Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaların tamamında rakiplerinden daha üstün bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlı takım, üstün oyununa rağmen puan olarak istediğini alamadı. Atiker Konyaspor, dört karşılaşmadan toplam 4 puan ile ayrıldı.

İYİ OYNADI ANCAK KAZANAMADI

Atiker Konyaspor, lige verilen ilk milli aradan sonra 5.hafta maçında Fenerbahçe’yi konuk etti. Bu maçta rakibine karşı daha üstün bir oyun oynamasına rağmen gol atamayan yeşil beyazlılar, yediği şanssız bir gol ile maçtan puansız ayrıldı. Bu maça kadar ligde sadece bir galibiyeti bulunan Fenerbahçe ise deplasmandaki ilk puanını aldı. Sarı lacivertli takım, o haftada sonra da kötü gidişatını sürdürdü ve üç maçta sadece 2 puan toplayabildi. Konyaspor, lige kötü başlayan rakibine kendi evinde mağlup olması eleştirilere neden oldu.

DEPLASMANDAN ÜÇ PUAN 

Yeşil beyazlı ekip Atiker Konyaspor, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Bu maçta da bir golü ofsayt nedeni ile geçersiz sayılan Kartal, buna rağmen güçlü rakibini 2-0 yenmesini bildi. Ligin 7.haftasında yine deplasmanda Göztepe’ye konuk olan Atiker Konyaspor, yoğun yağmur altında ve kötü zeminde oynanan maçı 3-2 kaybetti. Bu maçta da iyi bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlılar, puansız dönmenin üzüntüsünü yaşadı. Atiker Konyaspor, son olarak kendi sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. 1-0 öne geçen Konyaspor, bir de penaltı kaçırırken, sayısız pozisyondan yararlanamadı. Beşiktaş nadir gelişen ataklarında iki gol bularak öne geçerken, Konyaspor’u maçın son dakikalarında sahneye çıkan Hurtado kurtardı ve mücadele 2-2 sona erdi. Anadolu Kartalı, bu zorlu 4 maçtan 4 puan ile ayrılmış oldu.

MİLLİ ARANIN ARDINDAN İLK MAÇ RİZE İLE

Süper Lig temsilcimiz Atiker Konyaspor, Beşiktaş maçının ardından milli maçlar nedeni ile lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Bu süre içinde eksiklerini giderecek olan yeşil beyazlılar, 21 Ekim’de Çaykur Rizespor deplasmanına giderek yeni bir periyota başlayacak. Anadolu Kartalı daha sonra 10.hafta maçında Başakşehir’i konuk ederken, sonraki haftalarda Sivasspor ve Ankaragücü ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor, 13.haftada deplasmanda oynanacak olan Galatasaray maçına kadar puan kaybı yaşamak istemiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim