Bölgesel Amatör Ligi 6. Grup’ta 26 haftalık zorlu maratonun ardından Konya temsilcisi Akşehirspor ligi 60 puanla lider tamamladı. 3. Lig’e yükselmek için Play – Off oynamaya hak kazanan kırmızı beyazlılar, bu maçlardan birini kazanması durumunda profesyonel lige yükselecek

Bölgesel Amatör Ligi’nde bulunan Konya ekiplerinden Akşehirspor, sezonun son maçında Ankara DSİ ile karşı karşıya geldi. Son haftaya lider giren kırmızı beyazlı takım, rakibini deplasmanda 2-0 mağlup ederek puanını 60’a yükseltti ve grubunu şampiyon olarak tamamladı. 11 gruplu Bölgesel Amatör Ligi’nde Play – Off oynamaya hak kazanan temsilcimiz, adını 3. Lig’e yükselen 9 takım arasına yazdırmaya çalışacak. Play – Off maçları tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre 3 kademe şeklinde oynanacak. 

SON MAÇINI RAHAT KAZANDI

Konya ekibi Akşehirspor, ligin son maçında Ankara DSİ ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Şampiyonluk için 1 puana ihtiyacı olan kırmızı beyazlı takım Ankara temsilcisini 2-0 yenerek hanesine 3 puan yazdırdı. Maçın 13.dakikasında Şamil Ünal ile öne geçen Akşehir, ikinci yarıda da güzel bir oyun ortaya koydu ve 72.dakikada tayfun Akbey ile farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz 2-0 kazanarak sezonu 60 puanla tamamladı.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

Bölgesel Amatör Ligi’nde toplam 11 grup bulunuyor. Sezon sonunda gruplarında lider olan takımlar 3. Lig’e yükselebilmek için Play – Off maçları oynayacak. 11 takım arasından 9 takım adını 3. Lig’e yazdıracak. 3 kademeli Play – Off sisteminde, grup birincileri arasında kura çekimi yapılacak ve belirlenecek olan 8 takım küçük grup numarasından başlayarak büyük grup numarasına göre eşleşecek. Oynanacak 4 maçtan galip gelen takımlar 3. Lig’e yükselecek ve 1.kademe maçları tamamlanacak. 

2.kademe maçlarında ise 1.kademe karşılaşmalarında mağlup olan 4 takımdan kura ile 3 takım belirlenecek. Bu 3 takım 1.kademedeki kura çekiminde BAY geçen takımlar ile eşleşecek. Oynanacak olan 3 maçtan galip gelen takımlar adını 3. Lig’e yazdıracak. 

3. Lig’e yükselecek olan son 2 takım ise 3.kademe karşılaşmaları sonunda belli olacak. 2.kademe kura çekiminde BAY geçen 1 takım ile 2.kademe maçlarında yenilen 3 takım grup numaralarına göre eşleşecek. Oynanacak olan iki maçtan kazanan takımlar 3. Lig’e yükselecek ve profesyonel lige yükselecek olan 9 takımın tamamı belirlenmiş olacak.  Türkiye Futbol Federasyonu, Play – Off maçlarının nerede oynanacağını ve kura çekiminin ne zaman yapılacağını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

SPORS SERVİSİ