Sezonun ilk yarısında düşme hattında yer alan ancak ikinci yarıya etkili bir giriş yapan 1922 Konyaspor, kritik maçta evinde Tarsus İdmanyur’nu ağırladı. Yeşil Beyazlılar rakibini 2-0 mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz 1922 Konyaspor, ligde kalma adına dev bir adım attı. Yeşil-beyazlı ekip kritik maçta Tarsus İdmanyurdu’nu 2-0’lık skorla geçti. TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden  1922 Konyaspor  sezonun 22. hafta maçında sahasında Tarsus İdmanyurdu ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip rakibini Seddar Karaman’ın attığı gollerle 2-0 yendi. Yavru Kartal kazandığı bu maçla kümede kalma adına çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. 

Geçtiğimiz haftada önemli Başkent Akademi deplasmanından eli boş dönen 1922 Konyaspor evinde  çok kritik bir mücadeleye çıktı. Yeşil-beyazlı ekip kümede kalma adına büyük önem taşıyan maçta sahasında Tarsus İdmanyurdu ile karşılaştı. Maça iyi başlayan yeşil-beyazlı ekip maçın 6. dakikasında Seddar Karaman ile 1-0 öne geçti.  Bu golle morallenen  yavru kartal ikinci golünü yine Seddar Karaman’ın ayağından 16. dakikada buldu.  Maçın 15. dakikasında ceza sahasına giren Seyid Ahmet Han rakip oyuncu tarafından düşürülünce  hakem Erdem Temel  penaltı noktasını gösterdi.  Topun başına ilk golü atan Seddar Karaman geçti ve skoru 2-0’a getirdi.  Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı 

Karşılaşmanın ikinci yarısına moralli başlayan 1922 Konyaspor maçın 72. dakikasında 10 kişi kaldı.   Maçın 60. dakikasında ilk sarı kartını gören Ekrem Kayılıbal 72. dakikada 2. sarı ardından da kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Yeşil-beyazlı ekip bu dakikadan sonra 10 kişiyle mücadele skoru korumaya çalıştı.  Son düdükle birlikte 1922 Konyaspor zorlu geçen maçı 2-0 kazanmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip bu galibiyetle puanını 24’e yükseltti. 

1922 Konyaspor’un yakından ilgilendiren Gümüşhanespor-Başkent Akademi maçı olumsuz saha şartları nedeniyle ertelendi. Bu maçın sonucu yeşil-beyazlı ekibin puan sıralamasındaki yerini belirleyecek.

SPOR SERVİSİ    

    

STAT: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz 

HAKEMLER:  Erdem Temel, Hakan Betaş,  Egemen Savran

1922 KONYASPOR:  Kadem Burak Yaşar,  Celal Hanalp, Seydi Kayasoy,  Can Demir Aktav, Anıl Şahin,  İbrahim Serdar Aydın(81’Ahmet Önay),  Seyid Ahmet Han,  Alpay Cin( 76’ Şehmus Aslan),  Ekrem Kayılıbal,  Güray Gazioğlu, Seddar Karaman( 89’ Adem Eren Kabak)

TARSUS İDMANYURDU: Barış Türkmen, Mehmet Cansın Çiçek, Ferhat Duman, Nurullah Kaya

Ali Yavuz Kol,  Yılmaz Can Taşkıran,  Mustafa Yılmaz,  Artun Akçakın(46’ Erkam Develi),  Alperen Pak,  İbrahim Hırçın,  Sefa Durmuş( 78’Çağrı Yağız Yasak) 

GOLLER:  Dk 6, 16 Seddar Karaman(1922 Konyaspor)

KIRMIZI KART : Ekrem Kayılıbal(1922 Konyaspor)

SARI KARTLAR: Seddar Karaman(1922 Konyaspor), Alperen Pak, Ali Yavuzkol(Tarsus)

Editör: TE Bilişim