Süper Lig’in ilk haftasında Gazişehir Gaziantep’i 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, 123 hafta sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertliler 2015-2016 sezonunda Vitor Pereira döneminde son kez 10. haftada liderlik koltuğuna oturmuş ve sonraki hafta liderliği kaybetmişti

Fenerbahçe, sahasında Gazişehir Gaziantep’i 5-0 mağlup ederek 123 hafta sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Süper Lig’in ilk haftasında Gazişehir Gaziantep’i 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, 123 hafta sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertliler 2015-2016 sezonunda Vitor Pereira döneminde son kez 10. haftada liderlik koltuğuna oturmuş ve sonraki hafta liderliği kaybetmişti.

JAİLSON YANAL’I GÜLDÜRDÜ!

Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesi oynadığı 7 hazırlık maçının yanı sıra dün çıktığı ilk lig maçı olan Gazişehir Gaziantep maçında stoperde görev alan Jailson, gösterdiği performansla Teknik Direktör Ersun Yanal’ın jokeri oldu. Brezilyalı oyuncu takımının en çok topla buluşan ve en çok pas yapan oyuncusu oldu. Geçtiğimiz sezon savunma kurgusundaki Skrtel ve Neustadter ile yollarını ayıran ve bu bölgeye takviyeyi listenin ilk sırasına yazan Fenerbahçe’de geç gelen stoper transferi yüzünden, Teknik Direktör Ersun Yanal hazırlık maçlarında adeta şapkadan tavşan çıkardı. Yeni sezon öncesi takımının çıktığı Wolfsburg, Herta Berlin, Cagliari, Bayern Münih, Real Madrid ve Sivasspor maçlarında Yanal’ın stoperde görev verdiği Jailson, gösterdiği performansla kurtarıcı oldu. Asıl mevkisi ön libero ve orta alan olan Brezilyalı yıldız, hazırlık maçlarında Sadık, Reyes ve Serdar tandemleri ile savunmada görev aldı. Bu maçlarda iyi sinyaller veren Jailson, takıma son takviye olarak Huddersfield’ten katılan stoper oyuncusu Zanka transferi sonrası yine formayı kaptırmadı. Dün sezonun ilk resmi maçına çıkan sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Ersun Yanal, savunmada Sadık Çiftpınar’ı kulübede oturturken, stoper tandemini yeni transfer Zanka ile Jailson ikilisi ile yaptı. Bu ikili maç boyunca gösterdiği performansla da Yanal ve teknik ekibini son derece memnun etti.

RAKAMLAR SAHANIN EN İYİSİ DEDİ
Hazırlık maçlarında stoperdeki performansıyla dikkatleri çeken 23 yaşındaki futbolcu, dün sezonun ilk resmi maçında da sahanın en iyi isimlerinden biri oldu. 90 dakika sahada kalan Brezilyalı futbolcu, 113 kez topla buluşurken bu alandan takımının en çok top atılan ismi oldu. Maç boyunca savunmada 3 kere top kapan Jailson, girdiği 7 ikili mücadelenin de 6’sında kazanan taraf oldu. Öte yandan Jailson, dün gece attığı 103 pasla da takımın en pasör oyuncusu oldu.

MOSES’DAN KÖTÜ HABER GELDİ

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Gazişehir Gaziantep maçında bir gol bir de asist yapan Moses’in adalesinde yırtık tespit edildi. Başarılı futbolcunun 5 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.
Süper Lig'de 2019-2020 sezonuna 5-0’lık Gazişehir Gaziantep galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe’ye Victor Moses’dan kötü haber geldi. Dün Kadıköy’de oynanan mücadelede 1 gol, 1 asistlik performansa imza atan ayrıca 1 de penaltı kaçıran Moses’in ön üst adalesinde kısmı yırtık tespit edildi. Gazişehir maçının 74. dakikasında Dirar’ın attığı golde asisti yaparken çime takılarak sakatlanan ve yerini Ferdi Kadıoğlu’na bırakan Nijeryalı yıldızın 5 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

ARA VERMEK YOK

Fenerbahçe, Süper Lig'in ikinci haftasında cumartesi günü Başakşehir ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına dün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde, Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleştirilen antrenman saat 11.30’da başladı. Gazişehir Gaziantep maçında ilk 11 başlayan futbolcular rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamlarken, diğer oyuncular koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle idmana başladı. Pas çalışmalarıyla devam eden antrenman, bireysel çalışmalarla sona erdi.
Sarı-lacivertliler, Başakşehir maçı hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Editör: TE Bilişim