Yahu onca derdimiz sıkıntımız varken, bir de bunlar çıktı: Sosyal kumarbazlar...

Sosyal medyanın iyi taraflarını terazinin bir kefesine, kötü taraflarını da diğer kefesine koysanız nasıl bir sonuç çıkarırsınız?

Ben şöyle bir çıkarımda bulundum, iyi tarafından bakıp, iyi olanını aldığınızda sosyal medya sizin için bulunmaz bir nimet. Öyle ki, artık hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Elimizden telefonumuzu, telefonumuzdan da sosyal medya uygulamalarımızı eksik etmiyoruz. 

Kötü tarafından bakıp, kötü olanını ele aldığınızda ise sosyal medya, zehir saçan bir kapan, kocaman bir tuzak gibi bir şey...

Aslı astarı araştırılmayan, doğruluğundan emin olunmayan birçok bilginin paylaşıldığı sosyal medya, toplumun genel ahlak kurallarına aykırı olan, genel geçer doğrularının dışında kalan, daha açığı dinen uygun olmayan pek çok aktivitenin de çok kolay bir şekilde hazırlanıp sunulduğu bir mekan haline geldi. 

Doğruluğundan emin olunmayan kirli bilgilerin yanında sosyal medya artık bir kumar aracı halini de aldı. 

Özellikle facebook üzerinden bu kumarı yönetenler var. 

Liglerin başlaması ile birlikte iddia bayilerinin önünde  adeta ders çalışırcasına zaman harcayan, bunu kendilerine iş edinen insanları yeniden görmeye başladık. 

Bunun sosyal medyadaki boyutu ise kendilerini sosyal kumarcılar olarak gösteren, ancak bunu, “Ev kiranızı ödeyemiyor musunuz, faturalarınız mı birikti, kredi kartı ve kredi borcu nedeniyle zor durumda mısınız, düğün mü yapacaksınız, araba mı almak istiyorsunuz? Öyleyse bizi yakından takip edin. Arayın görüşelim. Size banko kupon hazırlayalım. 200 TL veriyorsunuz, 10 bin TL alıyorsunuz. 500 TL veriyorsunuz, 150 bin TL alıyorsunuz” gibi süslü ve görece kulağa hoş gelen cümlelerle kendi ağlarına çekmeye çalışıyorlar. 

Bununla da kalmıyor. Belki aynı şebekenin üyeleri, belki de bu yolla haram para kazanmış olanların yorumlarını ekliyorlar. Yorumlarda özetle, “İnanmamıştım ama para yatırdım. Bütün borçlarımı temizledim. Ben bu adama hayranım. Beni bütün sıkıntılarımdan kurtardı. Allah ondan razı olsun” gibi cümleler yer alırken; yine aynı yorumlara cevaben şebeke tarafından, “Bizim tek gayemiz insanlara faydalı olmak. Bir Allah razı olsun demeniz bizim için yeterli” deniyor...

Allah, kesinlikle yasak kıldığı, haram olan bir şeyden ötürü neden senden razı olsun ki?

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Veda Hutbesi'nde içkiyi, kumarı ve zinayı ayaklarının altına aldığını ve kesinlikle yasakladığını belirtmemiş miydi?

Sonra ümmetine seslenerek, 'Sakın ola ki benden sonra eski alışkanlıklarınıza, sapkınlıklarınıza dönmeyiniz' diye de sıkı sıkı tembihlememiş miydi?

İnsanın başına her şey gelebilir. Gelen her şeyin Allah'tan olduğuna inanmak, kaza ve kadere iman etmek, bütün sıkıntıları veren Allah'ın elbet bir kapı açacağı bilinciyle mücadeleye devam etmek varken, ne diye kolaycılığa kaçıp, kolay yoldan para kazanma telaşına düşüyoruz ki?

Bu dünyanın üç günlük sefası için ahiretimizi niye cefaya bürüyoruz?

Ahiretimizi yakabilecek cesareti nereden buluyoruz?

Kanmayın arkadaşlar, dostlar. İnanmayın bu oyuna...

Bilmiyorum, doğru mu? Belki de bu şebeke iddia oyunuyla sosyal medya üzerinden kandırıyordur belki de. Ama kandırmasa bile yapılan şey doğru değil. 

Emniyetin bununla ilgili bir çalışması var mı, bilmiyorum. Ancak siber suçlarla mücadele için oluşturulan birimlerin bunu görmezden gelmemesi gerekir. Suç, her alanda olduğu gibi, sosyal medyada da suçtur. 

Lütfen halkı kandırmak için var güçleri ile çalışan bu neidüğü belirsiz kumarbazlara hadlerini bildirin.