Önceki gün Atatürk heykeline tahra ile saldırmaya çalışan seyyar satıcı Mehmet Malbora  olayını hepimiz medyadan takip ettik.

Emniyetteki ifadesinde ''pişman değilim. Heykele zarar vermem rüyamda tebliğ edildi '' demiş.

Artık bu tür provokatif eylemlere ve söylemlere kimse eskisi gibi  prim vermiyor . Lâkin buradaki üzücü durum bu tür eylemleri her kesimden medyanın öncelikli gündemine taşıması . Ülkemizde hiçbir inanç kitlesine karşı herhangi kısıtlama yokken ,birileri tarafından organize edilen bu tür eylemler vesilesiyle ve insanlarda ''İslâmafofobia'' oluşturmak suretiyle İslam'dan ve asıl meselelerimizden uzaklaştırıldığımızın farkındamıyız ?

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan  Menemen olayları ,28 Şubat sürecindeki Müslüm Gündüz ,Fadime Şahin ve Ali Kalkancı olayları ve son yaşadığımız 15 Temmuz olayları aynı projenin başka ayakları değil de nedir  ?

Terörist Joe Robinson Kimdir ?

İngiltere vatandaşı Joe Robinson'ın Didim'de kız arkadaşıy Miya Rojkan ve annesi ile tatil yaparken tutuklanması İngiliz basınında büyük yankı uyandırdı. Independent gazetesi, Joe Robinson'un eski bir İngiliz askeri olduğu ve PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı YPG saflarında DAEŞ'e karşı savaştığı bilgisini haberinde paylaştı.

Gazeteye göre Robinson, 2012 yılında İngiliz ordusuna bağlı olarak Afganistan'da bulunmuştu. 2015 yılında ise terörizm suçlamasıyla İngiltere'de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmadan önce ise Suriye'de terör örgütü YPG saflarında DAEŞ'e karşı yer almıştı. Polise verdiği ifadede YPG'den silah eğitimi aldığını ancak hiç bir çatışmaya katılmadığını belirtmişti.

Oysa bu fotoğrafta Joe Robinson ,ifadelerinin aksine DAEŞ saflarında yer almıştı.

İngiliz vatandaşı Joe Robinson… Yanında PKk'lı kız arkadaşı … Suriye'de YPG saflarında savaştığını beyan etmesi.. Ve DAEŞ'li gurupla omuz omuza poz vermesi...

Ve başındaki sarıkla Atatürk heykeline saldıran Provokatör Mehmet Malbora …

Tüm bu eylemleri İslâm adına mı gerçek Müslümanlar mı yapıyor sizce ? Ne dersiniz ?

                 Selâm ve dua ile...