Otizm birçok kişinin ilk defa duyduğu bir kelime olsa da dünyaya gelen her 59 çocuktan birini etkileyen bir tanı aslında. Gelişimsel bir yetersizlik olarak tanımlanan otizm spektrum bozukluğu birçok çocuğumuzun ve ailesinin hayatını etkilemektedir.

21 bin metrekare üzerine yerleşmiş olan “Selçuklu Otizmli Bireyler Merkezi” şu an Türkiye’nin otizm alanında çalışan en kapsamlı ve en büyük merkezi olma özelliğine sahip. Yaklaşık 12 bin metrekare yeşil alana sahip olan merkez otizmli bireylerin ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlandı.

Merkezi Türkiye’de öncü kılan özelliklerinden biri de belediye, vakıf ve üniversite işbirliği konusunda örnek bir çalışma olması. İmzalanan protokol ile Selçuklu Belediyesi alt yapı, ulaşım, temizlik ve güvenlik personeli gibi konularda destek olurken, Necmettin Erbakan Üniversitesi de akademik kadronun vakıf personeline danışmanlık yapması, bilimsel çalışmaların yürütülmesi gibi konularda destek olmaktadır.

SOBE’de eğitim alan öğrenci sayısı 120 ve bu öğrencilerden 75’i SOBE Vakfı’ndan burs alıyor. Sistem ilerledikçe kurumun kapasitesi kapsamında öğretmen ve öğrenci alımları devam etmekte olup belirtilen sayılar değişiklik arz etmektedir. Bu konuda Konya’nın hayırsever insanlarına büyük görev düşüyor. Özellikle bugüne kadar SOBE'ye destek veren işadamlarımızın bu önemli tesislere daha çok destek olması gerektiğine inanıyorum. SOBE kurulduğu günden bu yana dördüncü mezunlarını verdi. Öğrenciler belirlenen eğitim programını başarıyla tamamlayarak mezun olurken, otizm tanısı kalkan öğrenciler ve ailelerinin mutluluğu SOBE çalışanlarını da heyecanlandırıyor, onlar da yaptıkları işin gururunu yaşıyorlar.

SOBE Vakfı zaman zaman faaliyetlerini tanıtmak ve otizm farkındalığı oluşturmak amaçlı stantlar açıyor. Bu kapsamda en son 7-17 Aralık 2019 tarihleri arasında Mevlâna Kültür Merkezi’nde Şeb-i Arus Törenleri kapsamında açılan stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Açılan stantta hem broşür, kitapçık gibi dokümanlarla otizm anlatıldı hem de farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere detoks matara, anahtarlık, magnet, çanta gibi ürünler satışa sunuldu. Özellikle 10 gün boyunca Mevlâna Kültür Merkezi'nde bizler de yerli ve yabancı turistlerin ilgisine şahit olduk.

Kurulduğu günden itibaren uzman ekibiyle SOBE'ye destek olan Necmettin Erbakan Üniversitesi önceki dönem rektörü Sayın Muzaffer Şeker hocamıza ve mevcut rektörümüz Sayın Cem Zorlu hocamıza, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek tahsisi gerçekleştiren, her türlü desteği esirgemeyen dönemin Selçuklu Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a, her zaman desteklerini esirgemeyen Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya, mütevelli heyeti üyelerine ve SOBE'nin tüm personeline özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.

Merkezde verilen nitelikli eğitimlerin devam edebilmesi için SOBE’ye bağış yapabilir, otizmli çocuklarımızın hayatına dokunabilirsiniz.

SOBE’ye nasıl bağış yapılabilir?

-Tek seferde dilediğiniz miktarda nakdi bağış yapabilirsiniz.

-Ayni bağış şeklinde kurumunuzun ürün ile hizmetlerinden alarak bağış yapabilir ve/veya zorunlu harcama kalemlerimizden bir bölümünü karşılayabilirsiniz.

-Otomatik ödeme talimatı vererek her ay düzenli olarak bağış yapabilirsiniz.

-Öğrencilere aldığı eğitim ve terapi dersine göre burs imkânı oluşturabilirsiniz.

-Zekât ve fitre gibi bağışlarınızla destek sağlayabilirsiniz.

Hesap Bilgileri:

Vakıf Katılım Bankası/ Konya Şubesi

(SOBE) Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı

IBAN: TR51 0021 0000 0000 3048 6000 01

Ziraat Bankası Meram/ Konya Şubesi

(SOBE) Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı

IBAN: TR04 0001 0021 7379 9043 0450 01

İş Bankası/ Konya Şubesi

(SOBE) Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı

IBAN: TR31 0006 4000 0014 5003 6288 74

Zekât ve Fitre Hesabı

Vakıf Katılım Bankası/ Konya Şubesi

(SOBE) Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı

IBAN: TR24 0021 0000 0000 3048 6000 02