Taraftarlık nedir? Taraftar bir takıma neler katar? Sorusunun cevabını artık Konyaspor taraftarının bırakmış olduğu izler ile çok net bir şekilde biliyoruz. Takımı dipten alıp zirveye taşıyan Konyaspor taraftarları, yine itici bir güç olarak görevini fazlasıyla yerine getirip adeta ateş hattında ki takımı sırtladı ve yukarıya doğru taşıyor.

“Burası Konya buradan çıkış yok” tezahüratı biraz sert olsa da manevi olarak bunun ne anlama geldiğini bilen Konyaspor taraftarı adeta içeride oynadığı maçlarda “kapalı kale” olarak dikkat çekiyor. Bunun en önemli örneklerini ligin dibinden kurtulmak için takımın verdiği savaşın içerisinde gördük ve görmeye de devam ediyoruz. 

Hafta sonu oynanan Kasımpaşa maçı, Konyaspor için lig sıralamasında önemli bir yere sahipti. Bu önemi yakından bilen taraftarlar aslında şifreyi haftalar öncesinde çözerek “Sizin gücünüz bizim tutkumuz” dedi ve teşhisi koydu. Bu teşhis ciddi anlamda gerekliydi ve taraftarın bilinçli şekilde bunu benimsemesi belki de Konyaspor’u ligde tutacak. Netice itibariyle 2-0’lık galibiyet üç basamak daha ileriye taşıdı ve şehir haftalar sonra rahat bir nefes alarak bir kez daha kenetlendi. 

Sezonun başından bu yana Konyaspor takımı ve taraftarları birçok olayla mücadele etti. Yönetiminden taraftarına, cezasından şansızlığına kadar akıl almayacak bir sürü sorun adeta duvar ördü. Belki “kendi etti kendi buldu” demek daha doğru ama şu aşamada bunu öteleyen taraftarlar, sıklıkla bahsettiğim gibi yine takımın sırtlayan en büyük güç oldu. 

Evet, ligin bitmesine dört hafta gibi kısa bir süre kaldı ve kim düşer kim düşmez bunu bilmek biraz zor. Ancak Konyaspor için konuşmamız gerekirse taraftarın düşürmeye hiç niyeti yok. Bu niyet bence takımı ligde tutacak en büyük güç olarak da gözüküyor. Düşmeyi hak ediyor mu? Derseniz kesinlikle hak etmiyor. Ancak verilecek bir mücadele olduğu da kesin.