Gündem yoğun ve çetrefilli.

Malum, İslam alemi her zaman emperyalist güçlerin hedefinde ve odağında oldu. Bu nedenle, İslam bölgeleri hep mazlum kaldı, kan ağladı, gözyaşı döktü...

Gündemimizden bu acı veren tablo hiç bir zaman düşmedi.

Şimdi yine yıllardır işgal altında olan ve hüzün yaşayan Filistin yeni bir saldırıya maruz kalıyor.

Sadece Filistin'in değil, tüm İslam aleminin onuru ve izzeti olan Kudüs, gafil ABD'nin şahsi menfaatleri doğrultusunda ezilmeye çalışılıyor. Kudüs nedir? Kudüs kimindir? Kudüs'ün manevi anlamı nedir? Önce sizlere biraz onu paylaşacağım;

Başlangıçta Beyt-i Makdis diye bilinen bu mâbedin ismi sonradan Mescid-i Aksâ oldu. Fazîleti bakımından üç büyük mescidden biridir. Bu üç mescidin birincisi Mescid-i Harâm (Kâbe), ikincisi Mescid-i Nebevî, üçüncüsü ise Mescid-i Aksâ’dır.

Mescid-i Aksâ’nın, dînimizde ulvî bir yeri ve yüksek bir fazîleti bulunmaktadır. Zîrâ o, İslâm’ın ilk kıblesidir. Müslümanlar, hicretin on altıncı ayına kadar Mescid-i Aksâ’ya dönerek namaz kılmışlardır. Diğer taraftan “İsrâ hâdisesi”nin bitiş noktası ve Mîrâc’ın başlangıç noktası da Mescid-i Aksâ olmuştur.

Allâh Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bir Hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuşlardır:

“(Ziyâret maksadıyla) ancak üç mescide seyahat edilebilir: Mescid-i Harâm, benim şu mescidim ve Mescid-i Aksâ.” (Buhârî, Fedâilü’s-Salât, 6; Müslim, Hacc, 288/827)

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da bulunan sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve siyasiler önemli açıklamalar ve eylemler gerçekleştirdi. Bizler de Konya’da gazetecilik  yapan  muhabirler olarak bu eylemleri ve açıklamaları takip ettik. Açıklamalara katılan Kudüs sevdalıları samimiyetle tekbirler ve sloganlar atıyordu.

Kudüs, bizim gözbebeğimizdir. Kudüs , bizim tükenmeyen özlemimizdir. Kudüs ,nice peygamberin tevhid mücadelesine sahne olmuş,  ismiyle ve çevresiyle mukaddes ve mübarek kılınmış bir şehirdir. Kudüs,kutsi Şerif’tir . Diğer adıyla Beytü’l- Makdis’tir. Binlerce yıldır birçok medeniyete beşiklik yapan Kudüs ve çevresinde Hz. İbrahim, Hz.Yakup, Hz.Musa, Hz. Süleyman , Hz. İsa gibi nice peygamberler yaşamıştır. İsra ve Mirac olayı ile Kudüs’ün son kutlu misafiri efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.s) olmuştur. İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa da Kudüs’tedir

Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize peygamberimizin müjdesi ve emanetidir. Kudüs, her müminin gönülden bağlandığı ve aziz bildiği bir şehirdir. Kudüs , sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanların ve insanlığın ortak meselesidir.

Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda gerekli hassasiyeti gösteren ve dünya liderleri ile görüşen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi parti başkanlarına ve temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına  İslam alemi ve vatandaşlarımızın adına teşekkür ederim. 

Ancak, İslam alemi bu tür saldırılara karşı, söylemlerden daha çok eyleme geçmelidir. Yoksa saldırılar hiç bir zaman bertaraf edilemeyecektir. Bu anlamda, 13'ünde toplanması beklenen İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan çıkacak açıklama ve ortaya konacak kararlar oldukça önemli. Burada Türkiye yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerine gerekli yaptırımlar için baskı uygulamalı, diğer İslam devletleri de korkmadan, çekinmeden bu kararların altına imza atabilmelidir.

Yoksa Kudüs ve diğer mazlum ülkeler asla ve asla özgür olamaz, zulümden kurtulamaz. Bu anlamda, İslam İşbirliği Teşkilatı özgür, hür ve Müslüman'ca kararlara imza atarak, "Biz biriz, beraberiz" diyebilmeli, küffarın karşısında dimdik durabilmelidir. Buna ve kendimize inanıyorsak zafer muhakkak gelecektir. 

 "Zafer İnananlarındır ve Zafer Yakındır ..." Allahın izniyle!