Her ne kadar tanıtımını çok iyi yapamasak da, Konya özellikle bazı alanlarda çok iyi bir şekilde gelişim gösteriyor. “Çok iyi tanıtım yapamasak da” diye başladım cümleye çünkü il dışından gelen bazı kişilerle konuşunca, gerçekten öyle olduğunu anlıyoruz. 

“Ben Konya’yı böyle güzel, gelişmiş bir yer olarak bilmezdim” diyen onlarca kişiyle karşılaştım. Hatta birkaç gün önce bir dost ortamında görüştüğümüz Konya’ya görev icabı yeni gelmiş bir ağabeyimiz, aynı şeyleri anlattı. Konya’nın ne kadar güzel bir şehir olduğunu gelince anladığını söyledi. 

Konya gelişiyor evet, hatta bundan daha fazlasını da hak ediyor. Çünkü bu şehirde yaşayan bizlerin önemli bir görevi, şehrin gelişimine katkı sunmak. Tarihi bir görevdir Konya’ya verilen her destek. Selçuklu’nun başkenti Konya, tarihin, kültürün, medeniyetlerin beşiği olma özelliği ile, verilecek her türlü desteği hak eden bir şehir. 

***

Selçuklu Belediyesi tam bu noktada, şehre değer verme misyonunu layıkıyla yerine getiren bir belediye. Tebrik etmek gerekiyor. 

Konya’nın, Türkiye’nin hatta dünyanın gözbebeği durumunda olan Sille, son yıllarda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın özel önemi ve desteğiyle gerçekten önemli bir noktaya geldi. 

Sille’nin tarihi bunu hak ediyor. Önemli restorasyon çalışmaları yapılıyor. Bildiğim kadarıyla büyük oranda restorasyon çalışması bitse de halen devam eden yerler de var. 

Sille’nin tarihi dokusunu yeniden canlandıran bu hamleler, Selçuklu bölgesine değer katsa da, aslında Konya’ya ve genelde Türkiye’ye değer katıyor.  

İnanç, kültür ve doğa turizmi açısından zengin olan Konya’mızda yapılan bu tür çalışmalar, bizleri sevindiriyor. Sille Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla bambaşka bir hal aldı. 

Artık turizm açısından vazgeçilmez adresler arasına giren Sille’de, cazibe merkezi olması adına yapılan çalışmalar halen sürüyor. 

***

Sille’deki çalışmaları iki ana madde halinde ele almak gerekiyor; Tarihi dokusunu canlandırmak, doğal güzellikleriyle önemli bir merkez haline getirmek. 

Birinci çalışmayı bölgede yapılan sağlıklaştırma ve restorasyonlar olarak ele alırsak, büyük oranda tamamlandı.  Şimdi ise ikinci aşama tamamlanmak üzere. Nedir ikinci aşama; Sille Himmet Ölçen Barajı çevresinde yapılan düzenlemeler. 

Konya coğrafi yapısı itibari ile suya hasret bir şehir. Bunun için çok defa “Konya’ya deniz getireceğiz” diye mübalağa/espri içeren siyasi söylemler halk arasında çok defa dolaşmıştır. 

Bunları bir kenara bırakırsak, Konya’nın mevcut bu tür doğal potansiyelini bugüne kadar çok önemsemedik. 

Ancak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu avantajlı bölgelerden biri olan Himmet Ölçen Barajı’nı iyi değerlendirdi. Yıllardır o bölge bilinir ama insanların güvenli bir şekilde gidemediği yer olarak canlanırdı hafızalarda. 

Bölgede 2011 yılında DSİ ile yapılan protokolle başlanan çalışmaların sonuna gelindi. Geçtiğimiz günlerde Başkan Altay’la bölgeyi gezince, yazdıklarımızın çalışmaları anlatmaya yetmeyeceğini düşünüyorum. Başkan Altay gezi sırasında yaptığı açıklamada, “Konya'ya deniz gelir mi" esprisini bu gün tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz” demişti. Gerçekten Konya’nın hasret olduğu bir projeyi hayata geçiren Başkan Altay’ı kutlamamak, haksızlık olacaktır. Çalışmalarla, gecesi bir başka gündüzü bir başka güzel görünen bölge bundan böyle eminim ki Konya’nın en önemli cazibe merkezi olacaktır. Şehrin stresinden kurtulmak isteyen vatandaşlar, orada bir nebze de olsa nefes alabilecek. Kim ne derse desin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla şehrin marka değerine büyük katkılar sunmuştur. Yaptığı çalışmalarla “Sille’nin Uğur’u” olan Başkan Altay’ın bu uğurlu duruşunu sürdüreceğine eminim. Sevgi, saygı ve dua ile...