Ligimizin ilk yarısının kadro yapıları itibari ile düşük bütçeli ama başarılı iki takımının maçı merak konusuydu. Zira iki takımda  fazla transfere gerek duymamış, yaşanan kaos içinde sıkıntılarını büyütmekten uzak durmuştu.

 Akhisar ligimizin Beşiktaş ile birlikte bütün maçlarını deplasmanda oynayan  iki takımından biri. Neden derseniz Manisa da oynanan maçlara ilgi az olduğu gibi, neredeyse her maçta rakip takım seyircisi Akhisar seyircisinden fazla oluyor. Bu maçta da işittiğimiz kadarıyla Torku Konyaspor seyircisi Akhisar  seyircisinden daha baskındı.

Ligimizin devre arasında Antalya da yapılan Futbol Gelişim Seminerlerinde konuşmacıların birçoğu ligin kalitesini artıracak unsurların başında hakemlerin, tesislerin ve saha şartlarının geldiğine değindi!  Ülkemiz genelinde etkili olan rüzgâr için söylenecek fazla bir şey yok!  Ama artık stadyumları öyle planlıyorlar ki bölgenin aldığı rüzgârlar hesaplanıyor ve saha içini etkilemesi önleniyor. Peki ya sahaya ne demeli, patates tarlası gibi! Bu sahaya ikinci devre gelecek pas yüzdesi yüksek takımların tamamı sıkıntı çekecek!   Akhisar bile zaman zaman sıkıntı yaşadı. Çünkü pas yapabilecek bir takım Akhisar, hatırlayalım:  Akhisar takımının büyük takımlarla oynadığı maçları, hep son dakikalarda topu pas ile rakip sahaya taşımış hızlı ataklar geliştirmiş ve goller atmıştı. Bu saha bizi bozduğu gibi bugün ev sahibi takımı da bozdu ve maalesef oyun çıkmadı.

Torku Konyaspor 26 yaşındaki sağ savunma oyuncusu SKUBİC'i ara transferde kadrosuna katmış!  Bu oyuncunun ilk 11'in oyuncusu mu yoksa alternatif bir transfer mi olduğu birkaç hafta içinde göreceğiz! Edinilen ilk intibaa yararlı olabileceği yönünde,  ama erken karar vermemek gerek!  Skubic'in takıma girişi bir takım değişiklikleri de yanında getirmiş! Piyango son haftaların formda oyuncusu BAJİC'e vurmuş maalesef!  Skubic sağ savunma oynayınca Ömer Ali bir ön pozisyona kaymış, o mevki de oynayan Traore de forvet arkasına, dolayısıyla Bajic'e de kulübenin yolu gözükmüş!  İlerleyen haftalarda bu değişir mi bilinmez ama şu an itibari ile Aykut KOCAMAN için iyi bir alternatif olduğu kesin!

Aynı hamlenin sol savunma içinde yapılması planlanıyor duyduğumuz kadarıyla, ya da öyle olmasını diliyoruz! Mehmet Uslu  bu maçta idare etti, zaman zaman basit hatalar yapmadı değil, ancak bu hava şartlarında savunma oynamak zordur! 

Kısa bir paragraf da Ali Turan'a ayırmak isterim! Ligimizin golcü oyuncularından biri olan RODALLEGA  ile  maç boyunca oldukça iyi mücadele etti. Ama top ayağına geldiğinde bazen o kadar geç çıkardı ki ya da öyle pozisyonların içine topla girdi ki yüreğimiz ağzımıza geldi! Bu kadar öz güven yararlı değil zararlıdır kendisi de bunu bilecek tecrübeye sahip!  İlerleyen haftalarda başımızı ağrıtacak sıkıntılar yaşatmaz umarım!

Sonuç itibari ile kolay pozisyon vermeyen, rakibe oyun alanı bırakmayan Torku Konyaspor  bir duran topta kaleci hatasından arka direkte Vukovic ile  ilk golü buldu! Yeni transfer sağ savunmacının asistinde altı pasın içinde görmeye pek alışık olmadığımız Rangelov'un arka direk tamamlaması ile 0-2'yi yakaladı ve sonrasın da  maçı idare ederek bitirdi. Aynı skoru Akhisar yakalasa tahmin ediyorum, biz de maçı çeviremezdik neden mi?  Atanın galip olacağı hava ve saha şartları mevcuttu!

Bu gün ne pas yüzdesine, ne girilen gol pozisyonlarına ne de oyun üstünlüğüne bakabilirsiniz. Sadece deplasmanda atılan iki gol  ile kazanılan 3 puana bakar ve ellerinizi ovuşturarak memleketinize dönersiniz. Bereket versin kısa günün karı, iyi bir sağ savunmacı, koşan bir takım, deplasman da alınan üç puan ve kazanılan moral.