Kabus gibi üzerimize çöken ve 30 hafta bizleri kahreden bir sezonun finalini şampiyon adaylarını yenerek yaptık ve ligde kalmayı garantiledik. Ankaragücü maçıyla başlayan ilginç maçlar serüveni Trabzona evinde dört atarak daha da ilginç bir şekilde noktalandı. Son Alanya maçı formaliteye döndüğü için hesaba almıyoruz artık.

Bu yılın genel bir karnesini çıkarmak istesek birkaç dönüm noktasını belirlemek gerekir sanırım. Aykut hoca öncesi, Aykut hoca sonrası,

Serkan öncesi, Serkan sonrası. Pandemi öncesi, pandemi sonrası...

Bu liste böyle uzar gider. Bu dönüm noktaları başta taraftarlar olmak üzere neredeyse bütün camiayı ayrıştırdı. Bu ayrışmanın son zamanlarda atışmalara da döndüğünü hep birlikte görüyoruz.

Şehir olarak, camia olarak bir araya gelip ortak paydamız olan Konyaspor’u nasıl yüceltirizi bırakıp herkes kendi doğrusunu başkasına empoze etmenin derdine düştü. Hal böyle olunca da oluşan kaos ortamı bizi en dibe çekti.

Oluşan bu kaosun baş aktörü olan yönetim cephesi ligde kaldığımız günün sabahında bir açıklama yapıp kongreyi işaret etti. İnanıyorum ki onlar da yaptıkları hataların farkındalar. En azından açıklamadaki özürleri bunu işaret ediyor ama taraftarla, basınla kuramadıkları iletişim en büyük eksileri olarak geçti kayıtlara. Bu dönemde Nalçacılılar da ağır ithamlara maruz kaldı. Bazı art niyetli şahsiyetler sessiz kalmamızı kirli tezgahlara bağladılar ama hepsinin hevesi dün yapılan açıklamayla kursaklarında kaldı.

Şimdi önümüzde kongre var. Bu kongreyle beraber güçlü ve işbilir bir yönetim oluşturup bir an önce lig hazırlıklarına başlamamız gerekiyor. Eylülün ortasında liglerin başlayacağını göz önünde bulundurup zaman kaybetmeden işe koyulmalı ve atılan her adımda bir önceki sezonu akıllara getirmemiz gerekli. Bu hatalara bir daha düşmeden akıllı transfer politikaları ve güçlü bir iletişimle camiadaki birlik tekrar sağlanmalı ve büyük hedeflere doğru ilerlemeliyiz.

Hep savunduğum bir tez vardır; Konyaspor’un Konyasporlu’dan başka dostu yoktur. Bu yüzden camia olarak tekrar bir amaç etrafında birleşmeli ve büyük hedeflere doğru ilerlemeliyiz.

Kalın sağlıcakla.