Hepimiz hatırlıyoruz. Beşiktaş ile oynadığımız kupa çeyrek finali ilk maçı.Yorumcu Ömer Üründül Konyaspor üç pas yapamıyor demişti. Üründül'ün bu yorumundan sonra rakiplerini adeta pas manyağı yaptı Konyaspor. Mersin İdman Yurdu'da nasibini aldı hafta sonu. Ateş hattında olan rakibimizi çayır cayır yaktık. 

***

Zor. Hakikaten çok zor bizi yenmek. Her hafta rakiplerimiz büyük bir iştahla karşımıza çıkıyor. Çıkıyorlar çıkmasına da akıbetleri farksız oluyor birbirlerinden. Elimizi öptürüp hadi canım haftaya yenersiniz diyoruz. Siz bize değil önünüzdeki maçlara bakın tavsiyesiyle teselli ediyoruz.

***

 Kartalımızın bu haftaki av menüsünde akdeniz temsilcisi Mersin İdman Yurdu vardı. Düşme hattının göbeğinde yer alan rakibimiz bizimle oynayacakları karşılaşmaya çıkış maçı olarak bakıyordu. Maç öncesinde yayınlanan röpörtajları muhakak seyretmişsinizdir. Teknik adamından futbolcusuna kadar hepsinin yüzündeki korku ifadesini görmemek mümkün değil. Haksızda değiller. 

      Maçtan Notlar

Her iki takımda kontrollü başladı. Kontrollü oyun sayesinde orta alana sıkışıp kalan bir oyun izledik ilk yarıda. Standart bir yönetim gösteren Alper Ulusoy, Tita'ya üç dakika arayla aynı sebeple iki sarıkart gösterdi. 25. dakikada 10 kişi kalan Mersin ekibi zaten zor olan puan ihtimalini tamamen kaybetti. Rakibimizin eksilmesini acele etmeden, yavaş yavaş, yora yora değerlendirdik. Kolay değil 70 dakika 10 kişi oynamak. Hele hele bizim gibi topu ayağında tutan takımlara karşı çok daha zor. Nakoulma'nın sürpriz şutundan başka kalemizde tehlike yaşamadık. İkinci yarı yine Nakoulma'nın sürükleyip Khalili'nin sonlandırdığı atak kaleciniz Serkan'ın ellerinde eridi.  Bu dakikadan sonra sahada sadece Konyaspor vardı. Yine bir duran top ve yine lehimize değişen tabela. Korner atışında Traore, Holmen'in altın tepsideki ikramını geri çevirmedi. Topu ağlarla buluşturan Traore takımımızı öne geçirdi. 

***

Sayısal üstünlüğünü skora da yansıtan takımımız sonraki dakikalarda Mersin kalesini ablukaya aldı. Son paslar ve son vuruşlarda becerikli olabilseydik yarım düzine golü Mersin ağlarına bırakabilirdik. Ömer Ali'nin yaptığı ortayı kafa golü ile sonlandıran Bajic skoru tayin etti. Son 15 dakika ise  hafif tempolu yapılan İdman havasında geçti. Rakibini topun peşinden koşturarak iyice takatsiz bıraktı Konyaspor. Son dakikalar Mersin'li oyuncular için ızdıraba döndü. Yalvarır gözlerle hakeme bakıp son düdüğü beklediler.  Keşke Konyaspor taraftarı da stada gelebilseydi. Ama olmadı. Alınan karar sadece Konyaspor taraftarının sesinin duyulmasını engelledi. Milyonların ruhu deplasman tribününde takımızı destekledi.  Aslında alınan bu kararı anlayabiliyorum. Zaten yenileceksiniz. Bir de bunun üstüne taraftarımızın son 15 dakikadaki paslaşmalara oley diyerek eşlik etmeleri hiç çekilmezdi. Hele hele hep bir ağızdan Mersin kümeye tezahüratı yapmaları sizin için dayanılmaz olurdu. Bu yüzden haklısınız. 

***

Spor medyasının övgü dolu sözleri bizi çok mutlu ediyor. Gururlanmamak mümkün değil. Bize bu sevinci yaşayan herkese sonsuz teşekkürler.Perşembe akşamı Arenanın konuğu Beşiktaş. Kupada çeyrek final rövanş maçı. Stat tıka basa dolacak. Beşiktaş'ı bertaraf ederek yarı finale yükseleceğimize yürekten inanıyorum.Pazar akşamı ise yaralı Trabzon  karşısında zirveye tutunma mücadelesi vereceğiz. Oynayacağımız her iki maçta da Konyaspor'umuza sonsuz başarılar diliyorum.

Her zaman ve daima KONYASPOR.