Süper Kupa Finali’ndeki sevinç gösterileri pahalıya mal oldu. Neredeyse devre arasına kadar maç izleyemeyecek Konyalı. Sebebi üç beş kendini bilmezin galeyanına gelen taraftarın sahaya girmesi… Eğitimsizlik mi, kontrolsüzlük mü, gaza gelmek mi adını siz koyun… Ama sezon başı hem kombine satışlarına taş koyan, hem de takımı elsiz ayaksız, sessiz sedasız koyan zihniyeti KINIYORUM.

Geçen hafta deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında skordan ziyade Traore’nin KATLEDİLMESİNE üzüldüm. Hani hakem gibi bir hakem maçı yönetmiş olsa iki buçuk kırmızı görmesi gereken oyuncuyu oyunda tutan zavallıya da bir şey diyemiyorum… Erken başladılar, görünen o ki bu filmin başrolünde yine onlar olacaklar. Tabi kaliteleriyle değil rezillikleriyle.

Geçen hafta oynanan maç beni gelecek adına biraz korkuttu, Neden mi?

1- Her aldığı topla rakip kaleye hızla akmaya çalışan takımın hatları arası çabuk açılır.

2- Dönüşlerde boş alanları kapatmak ve rakip için önlem almak zorlaşır.

3- Yerleşmiş savunmada gol yemek bireysel hataların çokluğunu gösterir. Yenilen her iki golde de bireysel hataların olması, hatta ikinci golde baskı olmamasına rağmen iki stoperin birden topu ıskalaması bence talihsizlik değil beceri eksikliği idi.

Aykut KOCAMAN’ın yaptıkları ortada. Borçlar içindeki kulübü iki ayrı yılda minimum harcamalarla önce 3. Sonra da Türkiye Kupası sahibi yaptı. Dar bütçelerle alınan oyuncuları iyi paralara satarak kulübe yaklaşık 10 milyon Euro gelir sağladı. Bu para 40 milyon TL eder ki, transferde elinizin güçlenmesi anlamına gelir. Daha gelecek vadeden elinizde Skubic gibi Amir gibi, Fofana gibi yeni isimler var ki bunların toplam maliyeti 1 milyon Euro’yu bulmuyor.

Yeni antrenör, yeni transferler yeni oyun anlayışı belki sancılı olacaktı ama bugünkü maç gösterdi ki, her şey güzel olacak gözüküyor.

Mustafa Reşit AKÇAY tarzıyla (Sakız çiğnemesi, şapkayı ters giymesi, antrenmanda kolbastı oynaması ile ) belki biraz ters gelebilir ancak, bütün insanları olduğu gibi kabul etmek en büyük erdemimiz olmalı.

Yeni transferlerden Abro’yu biraz dengesiz bulduğumu söylemek isterim. Mehdi ön liberoda izlediğim 3 maçta güzel işler çıkardı. Traore’yi biliyoruz, Musa Araz da bu maçı kazandıran adam olurken gelecek adına, maç kazandırma adına doğru transfer olduğunu gösterdi.

Taze transferler Ezekiel ile Filipovic konusunda da iyi referanslar geliyor ama uyum süreci ve takıma adaptasyon zaman alabilir.

Görüntü o ki Atiker Konyaspor maçları bu yıl çok gollü ve heyecanlı olacak. Takım bu kadar iyi oynarken maçların izlenmesini engelleyen insanlara ne demeli ki. Bugün takım maçı kotardı belki ama yarın bir maçta seyirciye, baskıya, tezahürata ihtiyacımız olduğunda ne olacak.

ÖĞRENMELİYİZ SEVİNMEYİ DE ÜZÜLMEYİ DE, Hiçbir duyguyu abartmadan yaşamayı öğrenmeliyiz. Yarın telafisi olmayan hatalara neden olmamak adına ÖĞRENMELİYİZ.