Selçuklu Kongre Merkezi Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandıran önemli tesislerden bir tanesi. Yapım aşamasında acaba kongre Merkezi bitecek mi ? Ne için yapılıyor? Açıldığında çalışabilecek mi gibi Konyalılar aklında birçok konu var idi. Selçuklu Belediyesi kurmayla tesisin inşadı bitirilerek ve tesiste yapılan etkinlikler ile bu algıları yıkmaya başardı. 

Selçuklu 639 bin 450 kişilik nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri. Her geçen gün artan yaşam kalitesi ve gelişmişlik endeksiyle cazibe merkezi haline gelen Selçuklu; eğitim, sanayi, sağlık, turizm ve sporunda merkezi haline geldi. Selçuklu Belediyesi ilçeye kazandırdığı prestijli eserler ve Selçuklu halkına yakışan hizmet standardı ile şehrin sosyal ve kültürel hayatına değer katmaya devam ediyor.

Kongre turizminin merkezi olma yolunda ilerleyen Konya’ya Selçuklu Belediyesi tarafından kazandırılan Anadolu’nun en büyük kongre merkezi ile önemli bir açığı kapatmış oldu.  Selçuklu Kongre Merkezi ile Konya, kongre turizminin önemli merkezlerinden biri haline geldi. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Selçuklu Kongre Merkezi, 33 bin metrekarelik alanda; sahne yüksekliği, sahne genişliği, koltuk konforu, ses ve akustiği ile Türkiye'nin en güzel salonlarına sahip. Toplamda 18 salonu olan Kongre Merkezi' Konya'ya yeni bir ufuk açtı. 

Selçuklu Kongre Merkezi ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.  Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen organizasyonlarla, gelişmişlik düzeyi ve sahip olduğu tarihi mirasa eşdeğer bir konum elde ediyor.  Tesis hizmete girmesi ile önemli birçok programa ev sahipliği yaparak ne kadar önemli bir tesis olduğunu ortaya koydu. 

Selçuklu Kongre Merkezi, dünya standartlarında teknolojik altyapısı, deneyimli kadrosu ve misafirlerine sunduğu benzersiz hizmet kalitesi ile uluslararası kongre ve organizasyon merkezi.  İki farklı kapasitede oditoryum salonları, 1400 metrekarelik Balo Salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonlarından oluşan Selçuklu Kongre Merkezi; 35.000 metrekarelik kullanım alanına sahiptir.

4 kattan oluşan ve 950 araçlık açık otoparkı ile; ulusal ve uluslararası kongreler, konferanslar, sempozyumlar, şirket toplantıları, fuarlar, sergiler, müzikaller, tiyatrolar, konserler ve film galaları gibi her türlü bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Selçuklu Kongre Merkezi, doğal akustik mekanları, geniş fuaye alanları ile hizmet veren kongre, toplantı ve balo salonları, gala, düğün, iftar gibi organizasyonlara hizmet verebilecek üst düzey mutfak altyapısı ile ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek kongreler, fuarlar, sergiler, müzikaller, film galaları, şirket toplantıları gibi her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Selçuklu Kongre Merkezinin hizmet ve servis konusundaki deneyimli kadrosu, son teknoloji ve eşsiz mimarisi, açık ve kapalı alanları ile aynı anda 5000 kişiyi ağırlama kapasitesiyle her ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir.

Selçuklu Kongre Merkezi açıldığından bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler ile Konya’nın kültür ve sanat’ına yoğun bir katkı sunuyor. Televizyon ekranında izlediğimiz ya da dinlediğimiz sanatçılar, oyuncular Selçuklu Kongre Merkezinde Konyalılarla ile buluşuyor. Konya olarak bir değerimiz olan Selçuklu Kongre Merkezine sahip çıkmalıyız. Orada gerçekleşen programlara katılım sağlayarak, kongre Merkezi işletmecililerin yalnız olmadıklarının, gerçekleştirdikleri etkinlikler ile ne kadar doğru bir iş yaptıkları göstermemiz gerekiyor. Konya turizmini, Selçuklu Kongre Merkezinin potansiyeli ve imkânlarını kullanarak artırmanın yolunu ve yöntemini bulmamız gerekiyor. Selçuklu Kongre Merkezinin Konya ekonomisine, sanatına ve diğer konularda katkı sunmasına sağlayan başta Selçuklu Kongre Merkezi, Genel Müdürü Recep Altınok’a çalışma arkadaşlarına ve personellerine teşekkür ediyorum. Yine merkezine girdiğimizde bizleri güler yüzleri ile karşılayan vefakâr ve cefakar çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim.  Selçuklu Kongre Merkezi önümüzdeki günlerde önemli etkinlikler ile Konyalılarla buluşmaya devam edecek. 

Selam ve dua ile