Selçuklu Belediyesi bu sezon yeni bir takım kurarak Konya’daki basketbol özlemine son verdi. Selçuk Üniversitesi’nin ismi değiştirilerek Konyaspor Basketbol olan takımın kapanmasının ardından ortaya çıkan boşluk kısmen de olsa kapatıldı diyebiliriz. 

Konyaspor Basketbol takımının destek almaması ve Konya için küçük denilecek paraların bulanamadığı için kapatılması şehrin ayıbı olarak kalmıştı. 

Şimdi yeni bir yola çıkıldı ve bu yola çok güzel bir çıkış ile başladı. Sezonun başlamasına bir hafta kurulan Selçuklu Belediyespor Basketbol Takımı 1. Lig’de şu ana kadar 12 maçta 9 galibiyet aldı. Büyük bütçeler ile kurulan takımları geride bırakan Selçuklu, büyük çabalarla büyük başarı yakaladı. 

Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Belediyesi, Başkan Uğur İbrahim Altay önderliğinde Konya’daki basketbol takımlarında daha önce yöneticilik yapmış olanlarla biraraya geldi. Mevcut takımın yöneticileri ve daha önce bu görevde bulunanlar yapılan toplantıda bundan sonrası için neler yapılabilir, nasıl destek olunur bunları konuştu. Yıllardır yapılması gerekeni Uğur İbrahim Altay, takım kurulmasından sonra yaparak, herkesi tek çatı altında topladı. Bu güzel birliktelik için kendine teşekkür ederim.

Basketbol branşı futbol kadar büyük bütçeler istemese de desteğe her zaman ihtiyacı var. Konyaspor Basketbol o dönem sadece yöneticileri tarafından desteklendiği için ligden düştü ve kapatılmak zorunda kaldı. Hali hazırdaki keşke düşmeden Konya için bir değer olarak kalsaydı. 

***

Selçuklu Belediyespor, bu sezon yönetimi, teknik heyeti ve oyuncu grubu ile elinden geleni yapmaya çalışıyor. 1 haftada kurulan kadro birbiri ile çok az süre oynamasına rağmen arkadaşlığın üst seviyede olması ile başarıyı yakaladı. Koç Serkan Erdoğan’ın oyunculara yaklaşımı da gelen başarıda büyük etken oldu. Son haftalarda oynanan önemli maçlardan Selçuklu en az kayıp ile ayrıldı. Bu hafta oynanacak Türk Telekom ligde şimdiye kadar mağlubiyet almadı. Kim bilir belki ilk yenilgiyi bizden tadar. Bunu konuşmak için erkan ama Selçuklu Belediyespor, düşmeyelim yeter denilerek başlanılan ligden ilk sezonunda üst lige adını yazdırabilirse tarihi bir başarıya da imza atmış olur.