31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde yerel seçimler yapılarak,  Belediye başkanı ve belediye meclis üyelikleri seçimleri ile, tam beş yıl kentlerimizi yönetecek, yöneticilerimizi seçeceğiz.

Bütün partiler hummalı bir şekilde çalışmalar yaparak ipi ğöğüsleyecek adayları tesbit edip, kamuoyuna deklere etme peşinde..

Türkiye Mülki İdare Bölümleri Envanteri bilgilerine göre;

Büyükşehir belediye sayısı      :30

İl belediye sayısı                      :51

Büyükşehir ilçe belediye sayısı:519

İlçe belediye sayısı                  :402

Belde belediye sayısı               :396 

olmak üzere toplam 1398 adet belediye başkanı seçilecektir. Eskilerin tabiri ile şehri eminleri seçeceğiz.

 Emin:Istılahta-lügatta inanılan, güvenilen, korkulmayacak, sağlam,kendisine inanılabilir,emanet olunan devlet dairelerinin başkanı, şehri emin şehrin başkanı idarecisi gibi anlamlara geliyor.

Belediyelerin asli görevleri, kentlerin teknik ve sosyal yatırımlarını verimli bir şekilde yaparak,gelecek nesillere yaşanabilir mekanlar bırakmaktır.

Belediye başkanları,kendilerine emanet edilen bu  görevi hakkıyla ve hakkaniyetle yapabilmeye talip olmalıdır.

Belediye başkanlarının, kasa ile,masa ile,nisa ile ilişkileri çok önemlidir. Bunlar en büyük tuzak imtihanlardır.Burada kasa para,masa makam, nisa hanımdır.

Belediye başkanlarımızın başlıca görevleri....

 Şehirlerimizin veya beldelerimizin imarından, temizliğinden,fakir fukaranın açlığından,  esnafın düzenli ve temiz mal satışı yapıp yapmadığından, beldemizin  yollarının düzen ve tertibinden, hata trafik akışından ,şehrin içmek ve kullanmak için kullanılan sularının temininden tutunda kanalizasyon meselesine kadar hatta şehrin tarih ve imar dokusundan; şehrin  her türlü sıkıntısı ile uğraşmak ve bu sorunları çözmek gibi bir görevin sahibidir.

 Sade insanlarının gözüne takılan  ve insan gözüne hoş gelen   işleri yapmak veya kendisinden önce gelen belediye başkanının yaptığı işleri söküm yerine yeni kaldırım taşları ve binalar dikmek  değildir.Bununla beraber elbette  şehrin alt yapısını kuvvetlendirmek,   imara açılması gereken yerlerin alt yapısını hazırlamak, eski yerleşim yerlerinde eskiyen alt yapısını yenilemek, tamir etmek gerekirse değiştirmektir.

Liderlik vasıfları olan, yorulmak bilmez,gece-gündüz üreten, etrafında kendisine yardımcı olacak, üretecek, yanlışları düzeltecek kadar cesur, istişare edilecek insanlarla birlikte çalışmalı. Vazifesi için, şehrin maddi ve manevi imarı için gayretini esirgemeyecek, kendini beldesine, şehrine bağışlamış, adamış, evinden önce nefsinden önce insanını ve beldesine düşünecek insanlardan meydana gelmeli.

Topluma almadan vermesini bilecek, taşa toprağa değil insanlara hizmet için seçildiğinin idrakinde ve insana değer veren, insanı mübarek gören, her yapının ve her yapılan işin insanın mutluluğu için olduğunun idrakinde; insanları arkasından sürükleyebilecek bir kişi olmalıdır.

Beldede her yaralının yarasını sarmak için çare aramalıdır.İşsizlik(İstihdam) konusunda, yatırım konusunda ileri gelen insanlara öncülük etmeli, onları teşvik etmeli, her şart ve halde mutlaka  insanların organize olabilmelerini temin için onlara liderlik etmelidir.

 Toplumun üzerinde eminliği konusunda ittifak ettiği ve itimat ettiği , liderliğine güvendiği çalışkan, doğru sözlü ve sözünde duran, fedakar, azimli ve adil kişiliğe sahip içimizden birisi olmalıdır.Yani bizi bilen biri, biz gibi biri olmalıdır.  

Yapacağı işlerde, kimsenin değil sadece Hakka ve halka hesap vereceğini bilen; halkın menfaatlerini kendi menfaatlerinin bile önünde tutan gerektiğinde kendi binasını bile yıkmaktan çekinmeyen, kendi arsasını  ve varlıklarını bile  istimlak edebilecek kadar cesur bir adam olmalıdır.

31 mart 2019 yerel şeçimlerinde,elinden,belinden,dilinden emin belediye reislerini yani başka bir değişle belediye başkanlarını seçmek dilek ve dualarıyla....

Haydi rastgele...   Baki selamlar...