Konya'yı yönetenlerle yönetenleri denetleyenler AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şehir Buluşmaları' programı çerçevesinde biraraya geliyor. 

Yanılmıyorsam, dünkü toplantı 'Şehir Buluşmaları' başlığı altında düzenlenen ikinci toplantıydı...

Ne yapılıyor bu toplantılarda?

AK Parti İl Başkanı Musa Arat'ın başkanlık ettiği toplantılarda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, azami sayıda Konya milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile Konya kamuoyunun nabzını tutan, Konya'nın gündemini oluşturan, bu gündemi Konyalılarla paylaşan gazeteciler biraraya geliyor. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, öncelikle başkanlar ve vekiller Konya için ve Konya adına yapılanları anlatıyor. 

Sonrasında soru cevap bölümü başlıyor ki, bu toplantıların en faydalı olduğu bölüm bana göre bu bölüm...

Şehre ilişkin herkesin kafasında bir şeyler var. Kimisi sorunlardan bahsediyor, kimisi çözüm önerileri sunuyor, kimisi olanı kimisi de olması gerekeni anlatıyor...

Aslında bu toplantılar, şehrin gündemi ve uğraşı adına da bir rapor sunuyor. 

Gazeteciler halk adına halk için gündem oluşturma çabası içerisinde, bir nevi kamu görevi yürütüyor. Herkesin ortak paydası olan, yaşadığımız, ekmeğimizi bölüştüğümüz şehir olan Konya için ne yapsak daha iyi olur diye kafa yorulup, beyin fırtınası oluşturuluyor. 

Şehri ilgilendiren önemli sorunlara da parmak basılmış oluyor. 

Bu toplantıların ilkinde biz gazeteciler olayı tam kavrayamamıştık. Başkanlar, vekiller konuştu, sonrasında gazetecilerden soru sormalarını istedi. Özeleştiri yapmamız gereken nokta burasıdır ki, hiçbir gazeteci çıkıp da tek soru sormadı. Kamu görevimizi yerine getirememiştik. 

Hepimiz DDT yemiş tavuk gibi alık alık bakıyor, kafalarımız önde kara kara düşünüyorduk. Herhalde, alışılagelmişin dışında, beklemediğimiz bir hareketle karşılaştığımız için biraz da şok etkisi vardı üzerimizde. 

Dün ikinci defa Şehir Buluşmaları Toplantıları ekseninde biraraya gelindi. 

Konya için yapılanlar, belediye yatırımları, merkezi hükümet yatırımları, Konya'nın eksikleri, işlerin aksayan yanları, ulaşım sorunu, şehir içi trafik, parklar, tarım politikaları...

Kısacası şehre ilişkin ne varsa, her şeyin konuşulup tartışıldığı bir ortam oluşturulmuştu. Bizim de dilimizin bağı çözülmüştü. Soru sorabiliyor, yorum yapabiliyor, fikir sunabiliyorduk.

Sanmayın ki biz gazetecilere telefonla arayarak, mail yoluyla, bizzat gelerek, ya da yolda karşılaşınca ilettiğiniz sorunlar, tespit ettiğiniz eksiklikler bizde kalıyor. Biz elimizden geldiğince Konya için en iyisi olsun diye bunları ilgililere aktarma gayreti içinde oluyoruz. Bu tür toplantılar, işimizi daha da kolaylaştırıyor. 

Hem kendi fikirlerimizi, hem de şehre ilişkin sizin fikirlerinizi ilgililere aktarabiliyoruz. Şehirle ilgili yazıp çizdiklerimizin, söylediklerimizin şehri yönetenlerde karşılık bulduğunu da bu tür organizasyonlarda görebiliyoruz. 

Bu toplantıda öne çıkan konu ulaşım oldu...

Şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntılar, aksaklıklar, şehirlerarası ulaşımda yaşanan sorunlar, dış çevre yolu projesi, ticaret hacmine doğrudan etki edecek olan kara, hava ve demiryolu taşımacılığı, atıl bir proje haline gelen lojistik köy, Konya'nın limanlarla bağlantısı gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulunuldu. 

Mesela Konya dış çevreyolu projesinde önemli bir adım atılmış oldu. 2016 yatırım programında dış çevreyolunun yapılması yer aldı. 

Şehir içi ulaşım probleminin, yoğun trafiğin önlenmesi için yapılması gerekenler ve yapılan çalışmalar konuşuldu. Her ne kadar tarih verilmemiş olsa da raylı sistem ağı daha da genişletilerek Konya'da toplu ulaşımı teşvik edici bir altyapı oluşturulacak. 

Çok tartışılan bir konu da tatlıya bağlanmış gibi görünüyor. THY Garı için de somut adımlar atılmış durumda. Yeni gar binası da 2016 yatırım programı içinde yerini almış durumda. Muhtemel öngörüye göre Mayıs ayında Yeni Hızlı Tren Garı için ihaleye çıkılacak.

Aslında daha çok şey var ama burada anlatmakla bitiremeyiz. Bugünkü haberimizde bütün detaylara ulaşabilirsiniz. 

Konya için hayırlı olması duasıyla...