Evet, seçim bitti. Umarım biten sadece seçim olmuştur, siyaset uğruna dostluklar bitmemiştir.Her seçim sürecinde olduğu gibi, bu dönemde de açılan yaraların kapanması biraz zaman alacağa benziyor.

Siyaset için aile fertleri ile kavga eden, akrabaları ile küsen insanlar oldu.Son gün hayatını kaybedenler de oldu.

Siyaset, bilinen tarifi ile ‘vatana ve millete hizmet etme aracı’ ise bu aşırı hırs neden? Argo tabirle ‘halkı kandırma sanatı’ ise, kandıracağınız insanla bir de kavga etmenin mantığı nedir? Türkiye’de siyaset sistemi değişti, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ geldi. Ancak siyasetin dili, her seçim döneminde biraz daha altından kalkılamayacak kadar ağırlaşıyor.

 Liderlerin başlattığı ağır suçlamaların tabana yansıması, tsunami gibi dalga dalga büyüyerek kendisini hissettiriyor.

Tabanda yer alan insanların bir şeyi fark etmesi lazım; Siyasiler bugün birbirlerine en ağır hakaretleri ve suçlamaları da yapsa, yarın bir araya gelebilir. Bunun için, bugün ‘ittifak’ adı altında birleşen liderlerin yakın geçmişlerine bakmak yeterli. Ancak seçmenin böyle bir şansı yok. Aristoteles’in de dediği gibi: “Sevdiklerinizle siyaset yapmayın. Siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder, siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız”. 

Yine şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu diyor ki 'Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçim de gidecek sizler akraba olarak, komşu olarak kalacaksınız...'' Evet seçim bitti. Bizler akraba, arkadaş olamaya devam ediyoruz. 

24 Haziran seçim sonuçlar milletimiz için hayırlı olsun.  Seçim startının verilmesi ile birlikte seçime giren siyasi partilere aday adayı başvurusu yapılmasının ardından yoğun bir çalışma dönemi başladı.  Adaylar  gece ve gündüz demeden yoğun bir şekilde sahada çalışarak Konyalılara partilerin projelerini ve icraatlarını anlattılar. Bizler bu seçimde Konya’dan 15 milletvekilini TBMM gönderdi. Öncelikle milletin teveccühü ile seçilen tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum.

 Yeni Yönetim sisteminde meclise gönderdiğimiz vekillerden Konya ve Konyalıların haklarını daha fazla savunmalarını istiyorum. Seçim döneminde sahada gördüğümüz milletvekili adayların seçimlerden sonra halkla iç içe olmalarını ve halkımızın sorunlarının çözümü noktasında desteklerini bekliyorum.  Yeni dönemde Konya Milletvekili olmayı hak eden AK Parti’den Ahmet Sorgun’a , Tahir Akyürek’e Orhan Erdem’e ,  Leyla Şahin Usta’ya, Ziya Altunyaldız’a , Hacı Ahmet Özdemir’e , Gülay Samancı’ya  Abdullah Ağralı’ya , Selman Özboyacı’ya  Halil Etyemez’e  MHP’den Mustafa Kalaycı’ya  Esin Kara'ya, CHP’den Abdullatif Şener ve  Abdulkadir Karaduman’a ve İYİ Parti’den Fahrettin Yokuş’a çalışmalarında başarılar diliyorum. Konyalılar olarak Konya milletvekili adaylarımızdan hizmet beklediğimizi ifade ediyorum. 

Şimdi Konya için icraat vakti. Şimdi Konya için proje üretme vakti.