Yararlarını sayarak bitiremediğimiz maden suyu! Çoğu zaman hazmı kolaylaştırmak için tüketilse de sağlık açısından çok faydalıdır. Sıradan bir maden suyunun ne faydası olabilir dediğinizi duyar gibiyim.

Faydalarında en önemli özelliğinde magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller açısından zengin olmasıdır. Maden suyunun tüketiminde dikkat edilecek önemli husus hazır satılan maden suların içerisinde bulunan şeker ve kimyasal katkı maddelerinin olup olmamasıdır.

Kemik sağlığını destekler. Çünkü kalsiyum açısından zengin oldugu için kemik oluşumu ve sağlığın korunmasında gerekli maddelerin başında gelir.

Beyin üzerinde olumlu etkileri vardır. Beyin aktivitesini arttırır.

Mide asidini dengeler, midede ekşime ve yanmayı azaltır.

Kalsiyum ve magnezyum içeriğinden dolayı kan basıncında meydana gelen dalgalanmaları giderebilir.

Cildin parlaklığını arttırır.   Cilde pürüzsüzlük ve  canlılık katar.Saçları güçlendirir. Ağız ve diş sağlığının gelişmesinde bize yardımcıdır.

Kardiyak hastaklarında kötü kolestrolün meydana gelmesini engelleyebilir.

Fiziksel canlılığı sağlarken magnezyum ve potasyum insan kasları üzerinde olumlu etkileri vardır. Zihinsel yorgunluğu engeller.

Ter , solunum ve idrar yoluyla kaybolan mineralleri yerine konması için suyun yanında destekleyici olabilir.

Aşırı tüketime dikkat!

İçeriğinde bulunan sodyum yani tuz içeriğinden dolayı tüketimine dikkat edilmelidir. Tansiyon , böbrek ve mide ülseri gibi hastalıkları olanlar dikkat etmelidir. Ve bu hastalıklara kolayca zemin hazırlayabilir.  Normal kiloda  ve hiçbir sağlık sorunu olmayan bir bireyin günlük 2 şişe tüketmesi idealdir. Çocuklar ve hamilelerde sodyum oranı yüksek olduğu için sınırlı tüketmelerini tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın…