Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki askeri eğitim ve işbirliği kapsamında önceden planlanan Hava Savunma Eğitimi'nin 15-19 Şubat'ta Konya'da yapılacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait 6 adet F-15 uçağı Konya'ya konuşlandı. Dün ilk tatbikat uçuşlarını da gerçekleştirdi.

Önümüzdeki 4 gün boyunca Türk ve Suudi jetleri Konya semalarında hava savunma eğitimi yapacak.

Ülkemizin hemen yanı başında bizi de çok yakından ilgilendiren olaylar yaşanıyor...

Terör belasının Suriye'deki uzantıları, bölgede bir devlet kurmanın çabası içerisinde. Türkiye'nin böylesi bir ortamda sınır güvenliğini sağlayabilmesi için böyle bir şeye asla izin vermemesi gerekiyor.

Öyle bir yerdeyiz ki, kimin dost, kimin düşman olduğunu dahi kestiremiyoruz tam anlamıyor. Düne kadar müttefikimiz diye kaldırıp kondurduğumuz Amerika, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin bir terör örgütü olmadığı konusunda ısrarcı yaklaşımını sürdürüyor.

Beylik laflar etmenin vakti çoktan geçti...

Bu saatten sonra gemisini kurtaran kaptan misali, herkes kendi derdine yanacağa benziyor.

Bu aşamada Türkiye'nin de sınırdaki güvenlik önlemlerini hem karadan hem de havadan artırdığını ve en üst seviyeye çıkardığını görebiliyoruz.

Olayın daha ileri boyutuna bakacak olursak, Türkiye'nin bir savaşa girmesi an meselesi. Rusya'nın güdümündeki terörist güçlere karşı her an sınır ötesi bir operasyon yapılabilir.

Böylesi bir dönemde Konya semalarında gezen uçaklar da aslında olası bir savaşa karşı hazırlık yapıldığına işmar ediyor.

Her şeye hazırlıklı olmamız gerekir...

Konya semalarında Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri ile birlikte yapılan bu tatbikat son derece mühim.

Konya daha önce birçok tatbikata şahitlik etti. Anadolu Kartalı tatbikatları bunun en bilindik olanlarıydı. NATO güçlerinin ve NATO üyesi ülkelerin hava kuvvetlerinin katılımı ile yapılıyordu bu tatbikatlar.

Bu kez durum farklı.

Diğerlerine hiç de benzemiyor.

Temennimiz odur ki, semalarımızda gördüğümüz, arkasında gürültüsünü bırakarak bir anda gözden kaybolabilen jetler, barış için havalanmıştır.

Temennimiz odur ki, bu uçakların kanatlarında mazlum coğrafyaların kurtuluş reçetesi vardır.

Temennimiz odur ki, bu uçuşlar dünya üzerinde nerede bir zulüm varsa, kan varsa, gözyaşı varsa, bunların hepsinin bitirilmesi içindir.

Temennimiz odur ki, güzel ülkemiz, Türkiye'miz böylesi zor bir süreci en iyi şekilde atlatır. Ülkemiz, askerimiz, milletimiz zarar görmez.

Ve temennimiz odur ki, okyanus ötesinden sınırımızdaki Suriye'ye ve Suriye ile ilişkilerimize müdahale eden eller, o kanlı eller bir an önce defolup giderler...