Avrupa Parlamentosu, PKK’ya yine arka çıktı. Türkiye’ye Afrin’den çekilmeye çağırdı, Zeytin Dalı harekâtının durdurulmasını isteyen tasarıyı kendilerince kabul ettiler. AP’nin bu kararına şaşırmamak gerekiyor. Zira kendilerinin PKK sabıkası bir hayli kalabalık. AP, henüz bir ay kadar önce yine PKK terör örgütü için skandal bir karara imza atmıştı. Şubat’ta Avrupa Parlamentosu, Türkiye’de PKK terör örgütünün propagandasını yapanlara yönelik hukuki süreçlerin durdurulmasını istedi. “Yani Türkiye’de isteyen PKK propagandası yapsın” denildi. 5 Mart’ta aynı Avrupa Parlamentosu bu kez Zeytin Dalı harekâtı durdurulsun diye karar aldı. Skandal tasarıda PYD-PKK’nın terör örgütü olmadığı savunuldu.

Avrupalı Parlamenterler, Zeytin Dalı harekâtından önce de PKK’lıydı. Buna birçok örnek var. 29 Mart 2016’da Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosunun da bulunduğu alanın önünde PKK teröristleri çadır kurdu. O terör çadırı günlerce orada kaldı. Avrupa Parlamentosu, PKK’lıların terör propagandasına destek verdi. 12 Temmuz 2016’da Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu teröristleri bu kez kapıda değil direk içerde ağırladı. Hain darbe girişiminden 3 gün önce Avrupa Parlamentosunun koridorlarında PKK’lı teröristlerin fotoğraf sergisi açıldı. Özellikle firari elebaşı Salih Müslim ve PYD’nin Avrupa Sorumlusu Halit İsa defalarca Avrupa parlamentosunda terör propagandası yaptı.

2016 ve 2017 AB ilerleme raporlarında da Türkiye’ye sözde düşük not verilirken gerekçe yine Türkiye’nin PKK terör örgütüyle mücadelesiydi. Türkiye’ye sık sık “terörle mücadelede reform” çağrıları yapıldı. Yani açık açık “teröristlerin üzerine bu kadar gitmeyin” denildi. Bu konuda daha önce Türkiye’yi üyelikle tehdit eden AB Zeytin Dalı harekâtının başlamasının ardından 16 Şubat 2018’de yine aynı konuyu gündeme getirdi. AB Dışişleri Bakanları, Türkiye’ye zaten mülteci anlaşması ve geri kabul anlaşmasından dolayı vermekle yükümlü oldukları vize muafiyeti için “terörle mücadeleyi yumuşatırsanız, vizeyi serbest bırakırız” diye skandal bir öneride bulundular.