Adamın biri İstanbul otobanında ters istikamette gidiyormuş .Bunu havadan polis helikopteri takip eder ve anons eder ;

 ''Dikkat dikkat! Otobandaki sürücü ters yönde gidiyorsun .Aracını sağa çek ..''

Bunu duyan sürücü kendi kendine şöyle mırıldanır ;

'' Ohooo.. Siz birini görüyorsunuz herkes ters gidiyor '' 

Kılıçdaroğlu'nun hali tıpkı böyledir .Halkın yarısından fazlasının oyunu alan  Tayyip Bey'e,''Türkiye'nin yarısı seni istemiyor'' demesine  rağmen, kendi partisinin içinden bile çıkan onlarca muhalif çatlak sesi hesap ettiğimizde herhâlde  Türkiye nüfusunun yüzde doksanının kendisini istemediğini pekâlâ görebiliriz . Öyle ya partisinin başına geldiğinden bu yana Ülke menfaati için en ufak  proje sunmak  bir yana, AK PARTİ ve dolayısıyla Tayyip Erdoğan'ın yaptığı her icraata '' yanlış'' diye karşı çıkan Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışı tıpkı fıkradaki sarhoş sürücü gibi değil midir?  Pardon hakkını yemeyelim ''sakız üretmeliyiz, bez üretmeliyiz '' gibi parlak fikirleri yok değil tabi. En son zeytinlik Yasası'na  1938 'de  ölen  Atatürk'ün ''1939 'da Atatürk zeytin ile ilgili kanun çıkardı ''    gafı da çabası tabi.

         İyi bir insan olmak , güzel fikirler sunmak yerine sürekli yanlışa isyan eden insanların bir gün en yanlış insanın kendisi olacağını unutmamak gerek.Bize ''Emri bil maruf nehyi anilmünker'' i (iyiliği emredip kötülüklerden men etmek) emreden bir dinin mensubu olarak önce hayırlı ,iyi bir insan olmak ve insanları da hayra sevk etmek ,kötülüklerden uzaklaştırmak asli görevimizdir.

İngiltere'de siyasi belirsizlik

İngiltere'de seçim sonuçlarının açıklanması ile Theresa May yüzde 42 oy almasına rağmen tek başına iktidar olma şansını kaybetti. Erken seçimler ,İngiltere'de koalisyon ve siyasi belirsizlik döneminin başlamasına neden oldu. Seçim sonucu en büyük tepki Sterlindeki yüksek değer kaybı oldu.

Bütün bunlar olurken Türkiye ,tüm dış  şer odaklarının engellemesine rağmen bu sorunu 16 Nisan'da anayasa değişikliğiyle aştı elhamdülillah.

Kırmızı yazmalı kız

Kırmızı yazmalı kız.. Aybüke öğretmen ..22 yaşındaydı.. Hayatının baharında yeni müzik öğretmeni olmuştu. Hayalleri vardı...

''Mağusa limanı limandır liman / Beni öldürende yoktur din iman '' şarkısını söylüyordu .Sanki ''kırmızı fularlı kız'' ın arkasındaki aktörlerin onu öldüreceğini sezercesine ..

Haftaya görüşmek dileğiyle ..Selâm ve dua ile..