Kim ne derse desin Konyasporumuzun elde ettiği bu başarı şampiyonluk  kadar değerli. Kimilerine göre sadece tesadüf olan üçüncülük koltuğu, sistemin ve bu sistemi başarı ile uygulamanın sonucudur. Bir yada iki maça tesadüf diyebilirsiniz. Hadi biraz daha zorlayıp beş yada altı maça çıkaralım bu tesadüfü. İyi de be kardeşim ardı ardına 

ön üç maçtaki neticeye de tesadüf diyemezsiniz. Derseniz eğer, bunun adı kıskançlıktır. Çekememezliktir. Taraftarın dediği gibi ,"kıskananlar çatlasın."

***

Kimin ligi birinci bitireceği beni alakadar etmez. Beni ilgilendiren Konyasporumuzun Avrupa ligine eleme oynamadan doğrudan katılacak olması. Bize bu onuru yaşatan herkese çok teşekkür ederiz. Çekilecek kurada Konyaspor adını görecek olmak şimdiden beni heyecanlandırıyor.

MAÇIN ARDINDAN

Beklenenin aksine kolay bir karşılaşma oldu. Rizesporun bulunduğu yer itibariyle zor geçmesi bekleniyordu. Ama gördük ki iki takım arasında bariz kalite farkı var. Bu kalite farkı da skora yansıdı zaten. Eğer biraz şanslı olsaydık tabelada tarihi bir skor görebilirdik. 

İlk yarıda attığımız gole kadar oyunun hakimi bizdik. Erken bulduğumuz bu gol dengemizi bozdu. Ardından gelen penaltı golü ile skorda eşitlik sağlandı. Sonrasında ortada geçen bir oyun izledik. İlk yarı oyun ve skor olarak dengede neticelendi.

İkinci yarıya takımımız iki oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının etkisiz oyuncuları Halil İbrahim ve Volkan'ı kulübeye alan Aykut Hoca Rangelov ve Holmen'i sahaya sürdü. Aykut hocanın yaptığı bu hamle ile oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Bu sezonun duran toptan en fazla gol bulan takımlarından olan Konyasporumuz, ilk golde olduğu gibi yine duran toptan ikinci golü Rize filelerine gönderdi. Takımımızın yıldızı Vukovic'in kafasıyla öne geçtik. Ardından oyun tek kale oynanmaya başlandı. Sayısız fırsattan yararlanamadık. Vukovic'in direkte patlayan kafası ve Traore'nin İtanje'den dönen yarım volesi şansız olduğumuz pozisyonlar içinde en fazla akılda kalanlardı. Rangelov'un kaleciyi çaresiz bırakan vuruşu ile farkı ikiye çıkardık. Oyundaki üstünlüğümüz son düdüğe kadar devam etti.

***

 Aldığımız bu üç puan ile en yakın rakibimiz Başakşehir  ile aramızdaki puan farkını 10'a çıkardık. Altımızdaki takımlar dördüncü olmak için mücadele edecekler. Bize de bu mücadeleyi keyifle seyretmek düşer. Kim hak ediyorsa bizimle beraber Avrupa'ya onlar gitsin. 

Birazda hafta içi oynadığımız kupa mücadelesinden bahsedelim. Verilmeyen penaltımız oyunun sonucuna tesir etti. Belki de o pozisyonda Fenerbahçe bir kişi eksilecekti. Bu karşılaşma  gösterdiki kaleciye ihtiyacımız var. Kaya Tarakçı bu ligin yükünü kaldırabilecek seviyede değil. Neticede ikinci maç için avantajlı olmayan bir skorla sahadan ayrıldık. İstanbul'daki karşılaşmada kaybedecek hiçbir şeyimizin olmayacağı bilinciyle sahaya çıkıp elimizden gelen gayreti fazlası ile göstermemiz gerekir. Küçük çaplıda  olsa mucizeyi gerçekleştirmek en büyük dileğimiz. Zor, çok zor ama imkansız değil.

 Hafta sonu deplasmanda Antalyaspor ile zorlu bir mücadele yapacağız. Standart oyunumuzu sahaya koyarsak çok rahat üç puanla Konya'ya dönebiliriz. Bu zorlu mücadelede Konyaspor'umuza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.