Salatalarımızı lezzetlendirirken dikkat etmemiz gerekenler elbette var. Masum gibi görünüp salatalardan fazla kalori alabiliyoruz. Çeşit çeşit mevsimsel sebzeleri kullanarak yaptığımız salatalar, eklediklerimizle ana yemeklerin yerini alabilecek kadar kalori içeriyor olabilir.

Damak tadına göre değişkenlik gösteren soslar, çeşitli lezzetlerle buluşturabiliyoruz. Zeytinyağı, nar ekşisi, kremalı soslar, balzamik soslar, acılı soslara giren yağ oranları hepsi ayrı lezzet oluştururken, farkında olmadan fazlaca kalori alıyoruz. Devamlı salata yiyorum yeşillik yiyorum ama yine de kilo veremiyorum diyenlere masum görünen soslara aldanmamanız gerektiğini hatırlatırım. Monotonluktan çıkıp çeşit çeşit mevsimine göre rengarenk sebzeleri tüketirken kendi aromalarıyla tat alın. Bu sayede sağlıklı beslenerek kilo da verebilirsiniz. Her zaman kahvaltılarınız da yemeklerinizin yanında yeşillikleri tercih ederken soslarla çok buluşturmamaya dikkat edin.

Sirke, az zeytinyağlı ve baharatlarla lezzetlendireceğiniz düşük kalorili salatalar yapın kendinize.

Marul, maydanoz, dereotu, salatalık, domates, lahana, soğan bunların yanında avakado, havuç gibi besinlerle tabaklarınızı çeşitlendirin. Lif içeriği fazla olan vitamin ve mineral yönünden yönünden zenginken, sindirim sistemine oldukça yararı olan besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

Salataların içeriğine yağlı tohumlar, tavuk, balık, peynir gibi besinlerle de zenginleştirerek tatlarına sos eklemeden doğal lezzetlerle buluşturabilirsiniz.

Tabaklarınızdan eksik etmeyeceğiniz salatalarınızın soslarını bilinçli tüketin.

Sağlıcakla kalın…