Zamanın birinde ama yine çokkkk eskiden tabi

Bir komşu kadınla bir erkek bazı nedenlerden dolayı münakaşa etmişler.

Münakaşa sırasında bir birlerine ağır sözler sarf ederlerken, Kadın adama ulen herif benim kafamın tasını attırma senin sakalının bam teline s…çarım der. Neyse konu komşudan araya girenler kavgayı daha da büyümeden yatıştırırlar.

Ve herkes evine doğru gider yalnız adamın kafasına bir şey takılır ve çok ta merak eder. Bu kadının s…rım dediği sakalın bam teli neresidir diye düşünür ve bu lafı kadın söylediğine göre neresi olduğunu da ancak kadınlar bilir, diyerek telaşla evine gelir.

Evdeki kendi Hanımına yahu hanım Allah aşkına söyle sakalın bam teli neresi, Sen bilir misin? Diye sorar.

Kadın tabi bilirim herif der. Neresi yahu kadın deyince Hanımı adamın yüzüne bakar ve çene ile alt dudağın birleştiği ve sakalın gür olarak çıktığı orta noktayı parmağı ile gösterir işte sakalın bam teli burası herif der. Hanımının tamam tamam diyerek sözünü kesen zavallı

Adam daha da celallenerek usulca mırıldanır. Vay namıssız kadın vay nerede ise ağzıma tepsedecekmiş (pisleyecek) yahu ben sakalın bam telinin, bu kadar ağzıma yakın olduğunu bilmiyordum. tüüü der, eğer bilseydim onun ağzının payını verirdim diye sokurdanarak daha çok kızdığını belli eder.

İsmail Detseli den