Zade Global Genel Müdürü Beril Koparal, MSc, MBA;  “Türkiye’den çıkan ilk global sağlıklı yaşam markası Zade Vital ile ülkemiz topraklarında yetişen bitki ve tohumlar ile tüm dünyaya sağlık dağıtmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın doğala ve sağlıklı yaşama yöneldiği bu dönemde öncelikli hedefimiz; ülkemizin zengin kaynaklarından elde ettiğimiz ve dünya pazarlarında daha önce sunulmamış yenilikçi ürünlerimizle yerli ilaç sanayimiz adına büyük bir fırsat elde etmek. Bunun için grup olarak son beş yılda 50 milyon USD  Ar-Ge ve üretim yatırımı yaptık. Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri ile Avrupa’nın en büyük GMP standartlarında yumuşak kapsül üretim tesislerini ülkemize kazandırarak, ilk yerli geleneksel bitkisel tıbbi ürün ilaç ruhsatı alma başarısını elde ettik.”

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen 50 Güçlü Kadın CEO Listesi’nde bu sene de yer alan uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren Zade Global Inc. Genel Müdürü Beril Koparal MSc, MBA şirketin çalışmaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Zade Global’in bir parçası olduğu Helvacızade Grubu, 130 yıldır Türkiye ekonomisinin öncü güçleri arasında yer alıyor. Amacımız; daha sağlıklı yarınlara destek olacak ve küresel ölçekte söz sahibi olacak milli markalar geliştirmek. Bunun temelinde de Ar-Ge alt yapısının güçlü olması ve dünya standartlarının üzerine çıkacak bir kalite anlayışı ile üretim yapabilmek yatıyor. Yerli ilaç sanayiinin bir temsilcisi olarak, Konya’daki iki Ar-Ge merkezimiz ve ileri teknoloji ile üretim yapan tesislerimiz, alanında ilk ve tek olan olmamızı sağlayan kalite-sistem standardizasyonu belgelerimiz ile ülkemizin de sağlık alanında yenilikçi ürün geliştirebildiğini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Bunu kanıtlamak için son beş yılda yaptığımız 50 milyon USD’lik yatırımın yanı sıra dünyada, tüm sektörler içinde hijyen ve sanitasyon yönetim sistemi standardı belgelendirmesini (TS 13811) alan ilk yerli ilaç firması olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu standard ile küresel ölçekteki iddiamıza güçlü bir destek sağlıyoruz.

 Doğal ve sağlıklı yaşam bilincinin tüm dünyada artması ülkemizin zengin bitkisel kaynakları için büyük bir fırsat sunuyor. Dünya sağlıklı yaşam (wellness) pazarının büyüklüğü yaklaşık 3,7 Trilyon USD*. Biz de ülkemiz adına bu pazardan pay almak için, önceilkli olarak ülkemizde yetişen bitki ve tohumlar üzerinde Ar-Ge çalışması yapıyor, Avrupa’nın en büyüğü olan ve GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretim yapan Zade Vital İlaç Üretim Tesislerimizde katma değeri yüksek ürünler haline getiriyoruz. Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası olarak sunduğumuz Zade Vital, 130 farklı ürün ve 537 farklı form ile alanında dünyanın en zengin ürün çeşitliliğini sunuyor.  Zade Vital ürünlerini tüm dünyada “Akdeniz, Karadeniz ve Anadolu topraklarından gelen sağlıklı bitkisel ürünler”olarak tanıtacağız.

Zade Global Inc. olarak Zade Vital ürünlerimiz Kasım ayında ABD pazarına girecek. Ürünlerimizi halen göndermekte olduğumuz ülkeler arasında Hollanda, Hırvatistan, Singapur, Hong Kong, Yemen, Pakistan ve Bosna Hersek bulunuyor. Ürün göndermeye hazırlandığımız ülkeler ise İspanya, Portekiz, Rusya, İran, Güney Kore, Azerbaycan, Ürün, Filistin ve Kazakistan. 2020 yılından itibaren de Asya ve Ortadoğu pazarlarını hedefliyoruz."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim