Uzun ve sıcak günlerin bizleri beklediği Ramazan ayı boyunca, özellikle  enerji veren besinler ön plana çıkıyor. Genel olarak vücudun gereksinimi olan günlük enerji ve besin öğelerini karşılamak zorken, Ramazan ayında öğün sayısının az olmasına karşın aşırı ve dengesiz beslenme vücudun direncini daha da düşürüyor. Yoğun çalışma temposu da eklenince direncini iyice kaybeden kişiler, gün boyu enerji verebilecek besinlere yönelmeyi tercih ediyor. Uzmanlar bu dönemde besin desteklerinde de faydalanabilineceğini vurguluyor. Peki  Ramazan ayında vücut direnci düşenler ve sindirim problemi yaşayan kişiler,  hangi besin desteklerinden faydalanmalı?

Ramazan ayı boyunca normal beslenme alışkanlıkları değiştiği için oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, yeterli miktarda sıvı almaları daha da önem kazanıyor. Bu ayda yapacağımız beslenme hataları hem ramazanı daha zor geçirmemize hem de kilo almamıza neden oluyor.

Uzmanlar, iftarla sahur arasındaki zaman dilimini çok iyi değerlendirerek, bu öğünlerinde doğru besinleri seçerek hem formumuzu koruyup hem de daha rahat bir ramazan geçirebileceğimizi söylerken, bu dönemde besin desteklerinden de yararlanabileceğimizi vurguluyor.

İşte Ramazan ayını rahat geçirmenizi sağlayacak besin destekleri:

ENERJİ KAYNAĞI: COMBO PERFORMANCE

Zade Vital® Combo Performance, insan vücudunun günlük Omega 3-9, vitamin (A, D, E), mineral, eser element ihtiyaçlarını karşılayarak enerji ve performansı artırmak amacıyla beslenmeye destek olarak kullanılıyor. Zade Vital® Combo Performance’nin içeriğinde Soğuk Pres Ceviz Yağı, Soğuk Pres Rüşeym Yağı, Yer Fıstığı Yağı, ve Fındık Yağı yumuşak kapsülleri bulunuyor.

• Rüşeym Yağı: Rüşeym yağı çok zor elde edilen çok değerli bir yağdır. Doğal enerji kaynağı olarak da adlandırılan rüşeym yağı, esansiyel yağ asitlerini içermektedir. Ayrıca rüşeym yağı, erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılabilecek yardımcı bir gıda takviyesidir.

• Ceviz Yağı: Özellikle Omega 3 yağ asitleri; beyin hücrelerinin verimli çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan besin maddelerinden bir tanesidir. Ayrıca hem iyi bir enerji kaynağı hem de afrodizyak olarak da kullanılabilir.

• Fındık Yağı: Fındık yağı esansiyel yağ asitlerini içermektedir. Ayrıca fındık yağının yapısında E vitamini de bulunmaktadır. İyi bir antioksidandır. Fındık yağı hem iyi bir enerji kaynağı hem de afrodizyak olarak kullanılabilir.

• Yer Fıstığı Yağı: Kalp ve damar sistemi üzerinde olumlu etkileri bilinmektedir. Ayrıca hem iyi bir enerji kaynağı hem de afrodizyak olarak da kullanılabilir.

Sindirim Sistemi İçin Özel Destek: İntefix

İntefix’in kapsülleri içerisinde Soğuk Pres Anason Yağı, Soğuk Pres Keten Tohumu Yağı, Soğuk Pres Kişniş Yağı ve Soğuk Pres Çörek Otu Yağı yer alıyor. Vücudun günlük Omega 3-9 yağ asidi ihtiyaçlarını karşılamak ve sindirim sistemi sağlığı için özel destek sağlamak amacıyla günlük beslenmeye takviye olarak kullanılabiliyor.

• Anason Yağı: Gaz, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerinin tedavisine yardımcı olarak kullanılabileceği Avrupa İlaç Ajansı (EMEA) monograflarına girmiş bulunmaktadır.

• Keten Tohumu Yağı: Kronik konstipasyonu (kabızlık) olan hastalarda ve hafif gastrointestinal (sindirim sistemi ile ilgili) rahatsızlıklarda tedaviye yardımcı olarak kullanılabiliyor.

• Kişniş Yağı: Gaz, bulantı, şişkinlik ve mide spazmı gibi gastrointestinal (sindirim sistemi ile ilgili) rahatsızlıklarda tedaviye yardımcı olarak kullanılabiliyor.

• Çörek Otu Yağı: Özellikle gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklarda mide koruyucu ve sindirimi rahatlatıcı özellikleri bulunmaktadır.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim