Türkiye’nin İlk Sağlıklı Yaşam Markası Zade Vital’in Hikayesi Ortaya Karışık Pazarlama Tarifleri Kitabında! Her biri alanında yetkin sektör uzmanları ve akademisyenlerin güncel pazarlama trendlerini reel dinamikler içinde değerlendiren makaleleri, Türkiye’deki pazarlamaya yönelik güncel gelişmeleri bir araya getiren Ortaya Karışık Pazarlama Tarifleri dizisinin ikinci kitabı raflarda yerini aldı. Kitapta; sağlık alanında başarı hikayesi olarak Zade Vital yer aldı. Helvacızade Grubu’nun CEO’su  Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil “Sağlık Destek Ürünleri Pazarlamasında İnovasyon Etkisi: Zade Vital” bölümünde başarı sırlarını anlattı.

Günümüzün pazarlama eğilimlerini yansıtan, Ayça Can Kırgız’ın editörlüğünü yaptığı Ortaya Karışık Pazarlama Tarifleri II kitabı raflarda yerini aldı. Pazarlamanın alan tanımayan yayılımına işaret eden kitapta alanında yetkin sektör uzmanları ve akademisyenler yer aldı.

Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ise pazarlamanın kalbinin attığı bu kitapta sağlık destek ürünleri pazarlamasında inovasyonun etkisine değinerek Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in hikayesini okuyucularla paylaştı.

130 yıllık Helvacızade Grubu’nun sağlık alanındaki markası Zade Vital’in 2012 yılından bu yana gösterdiği büyük başarının püf noktalarını anlatan Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Zade Vital ile “wellness”(kendini iyi hissetme hali) konseptini sahiplenerek yaşam kalitesini artırmayı ve daha sağlıklı yaşama katkı sağlamayı hedeflediklerini ve bu konseptin üretim yöntemi, ürün çeşitliliği ve elde edilen kazanımlar ile kendi alanında öncü ve farklı bir girişim örneği olduğunu belirtti. Zade Vital’in kuruluş aşamasından itibaren hikayesine yer verilen kitapta Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil dünya çapında ses getirecek başarılı markalar oluşturmanın ipuçlarını başlıklarla şöyle aktardı:

• Trendlerin iyi takip edilmesi

• Daha önce yapılmamış iş alanlarına odaklanılması

• İnovasyonla, ileri teknolojiyi kullanarak fark oluşturacak ürünler geliştirilmesi ve bunun için de güçlü Ar-Ge ve Ür-Ge alt yapısına sahip olunması

• Uluslararası ve ulusal otoritelerle işbirliği içinde olunması

• Her aşamada uzun vadeli ürün geliştirmeye verilen önemin ve hassasiyetin ürün pazarlamasında da gösterilmesi

Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Zade Vital’in 50 yıllık bir strateji sonucu geliştirildiğini ve şu anda  ABD’de bayrağımızı dalgalandırmaya hazırlanıldığını da sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim