Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital®’in ve Zade ve Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal, KADEM ve TÜBİTAK MARTEK işbirliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı’nda konuştu. Etkinlik kapsamında Koparal, katılımcılarla kendi iş hayatını, girişimcilik deneyimlerini, kadınların inovasyona ve girişimciliğe teşvikini ve Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’i anlattı.

KADEM ve TÜBİTAK MARTEK işbirliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı 12 Ekim 2017 tarihinde Darıca Elite Otel’ de  yoğun katılım ile gerçekleşti.  Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital®'in ve Türkiye’nin doğal sağlık ürünleri alanındaki ilk Ar-Ge Merkezi Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü, genetik uzmanı Beril Koparal, kendi iş hayatı ve girişimleri ile ilgili bilgiler, kadınların iş hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgiler, kadınların inovasyona ve girişimciliğe teşvikini kapsayan bilgiler hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Konuşmasında öncelikle kendi özgeçmişinden bahseden Beril Koparal, okul hayatından, ilk iş deneyimine, kariyer basamaklarını tırmanırken karşılaştığı zorluklardan, şu anki olduğu konuma gelene kadar başından geçen olaylara kadar tüm hikayesini katılımcılarla paylaştı.

Gelecekte toplum sağlığında fark oluşturacak projeler için anahtar kelimenin inovasyon olduğunu belirten Beril Koparal, bu yolda Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’i toplum ile buluşturduklarını da söyledi.  111 farklı besin desteği içerikli ürüne sahip olan Zade Vital’in alanında büyük bir pazara sahip olan ABD’ye girmek için çalışmalarını yürüttüklerini de söyleyen Koparal bir kadın olarak böyle bir sektörde, bir Türk markasının Genel Müdürü olmaktan gurur duyduğunu söyledi.  Koparal, sözlerini kadın berekettir, kadın aşktır, kadın hayattır ve kadın gelecektir diyerek kadınların her alanda gücüne çok inandığını söyleyerek noktaladı.

 BERİL KOPARAL HAKKINDA

24.11.1971’de İstanbul’da doğan Beril Koparal, orta öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü’nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıbbi Biyoloji ve Genetik yüksek lisansını bitirdi. 1993-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı ve aynı konuda doktora çalışmalarına devam etti. 1997 yılında üniversiteden istifa ederek ilaç sektörüne danışmanlık vermeye başladı. 1997 – 2005 yılları arasında Deonta ve Deomed isimli sağlık iletişim şirketlerinde yönetici ortak olarak görev yaptı. 2000-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi Çağdaş Bilimler Vakfı’nda Pre-MBA tamamladı. 2005 yılında BBMediks isimli kendi sağlık iletişimi şirketini kurdu. 2006 yılında İngiltere, Londra’da Talking Image’dan İmaj Danışmanı sertifikası alarak imaj danışmanı oldu. 2006 yılında Maltepe

Üniversitesi ve Kırmızı Danışmanlık’tan Koçluk eğitimi aldı. 2007 Mart’ında Paris’te 2006 Eylül’de başlayan NLP Eğitimi’ni NLP School Europe sertifikasıyla tamamladı. 2007 yılında Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2010 yılında kendi şirketini dünyanın en büyük sağlık iletişim şirketi Ogilvy Healthworld / CommonHealth ile birleştirerek yönetimin başına geçti. 2012 yılında Hollanda’da “Emergenetics” eğitimi alarak Türkiye’nin ilk Emergenetics eğitmeni oldu. 2010-2015 Şubat ayı arasında Ogilvy Healthworld / CommonHealth Türkiye'nin Genel Müdürü ve Kuzey Afrika / Ortadoğu (MENA) İş Geliştirme Direktörü olan Koparal, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji Doktorası ve Kanada Victoria Üniversitesi’nde de Erişkin Eğitimi Master’ına devam etmektedir. Beril Koparal Mart 2015 itibariyle Zade Vital® Genel Müdürü ve Zade® & Zade Vital® İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü olarak kariyerine devam etmektedir.

Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Yardımlaşma Derneği başkan yardımcısı olan Koparal, Deneysel Tıp Araştırmaları Enstitüsü’nde kanser üzerine çalışmalar yaptığı 80’li yıllardan beri kanserle ilgilenmektedir.

Türkiye’de dermokozmetik ve vitamin desteklerinin eczanede yerini almasıyla beraber bu konuda pek çok firma ile eczane iletişimi ve ürün entegrasyonu çalışmaları yapmaya başladı. Pharmetic Derneği ile ortak pek çok eğitim yaptı. Türkiye’nin ilk aktüel eczacı dergisi olan “Farmagazin”i çıkarttı. Halen düzenli olarak “Farmagazin”, “OTCNews” ve “Pharmaceutical Business Review” dergilerinde köşe yazıları yazmaktadır. 4 adet şiir kitabı ve 2 adet temalı kitap yazarı olan Koparal, 3 kız (19, 17 ve 14) annesidir. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim