Koronavirüs'ün en yükseğe çıkacağı zamanın Nisan ayının ortaları olduğu bilim adamlarınca ifade edilirken, Türkiye Bilim Kurul üyelerinden Profesör Dr. Tevfik Özlü’den önemli bir uyarı ve öneri geldi. Profesör Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zorunlu olmadıkça,evden çıkılmaması gerektiğini ifade ederek,cep telefonlarının dışarı çıkarken, streç filme sarılmasını ve eve girer girmez, streç filmin sökülüp çöpe atılmasını önerdi.

“CEP TELEFONUNUNU EVDEN ÇIKMADAN STREÇ FİLME SARIN!”
Prof.Dr.Özlü,mesajında,kendisi gibi doktor olan kızı ile bir markette karşılaştıklarını ve ikisinde birbirlerine yaklaşmaktan korktuklarını,çünkü enfekte olabilecekleri bilgisini de paylaşarak, gelinen durumun ciddiyetini anlattı.Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Özlü, sosyal medyadan yayınladığı mesajın devamında şu önemli uyarılarda bulundu.

“Zor günlerden geçiyoruz. Dün kızımla markette karşılaştık. O, bana yaklaşmaktan korktu, ben de ona. Zor O da, ben de hekimiz ve enfekte olmuş olabiliriz. Sevdiklerimize sarılabileceğimiz günleri iple çekiyoruz. Evden çıkmak zorunda olanlardansanız, cep telefonunuzu ev den çıkmadan streç film ile sarın. Eve girer girmez, streç filmi söküp çöpe atın. #telefondanenfekteolma Evden çıkmayıp, eve kimseyi almayarak; sosyal mesafeyi koruyup, el hijyenimize dikkat ederek onların işini kolaylaştıralım. Bu dönemde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı stres ve gösterdikleri özveriyi biraz empati yaparak anlamaya çalışalım. Onların kendi üstlendikleri risk yanında; aileleri de risk altında.Eşini, çocuğunu göremiyor, kucaklayamıyor, dokunamıyor. Bunun ne kadar süreceğini de tam bilmiyor.”

Editör: TE Bilişim