Soğuk kış günlerinde bitkilerin tüketilmesinin faydalı olacağını söyleyen uzmanlar, şifali bitkilerin vücudun direncini arttıracağını belirtiyor

Kış aylarının vazgeçilmezi olan soğuk algınlığı ve grip gibi hafif hastalıkların bitkiler ile önlenebilineceği biliniyor. Tıbbi ve Aromatik Bilgiler Teknikeri ve akdarcı Mehmed pıçak, “Alternatif tıp olarak tabir edilen şifalı bitkilerin insan vücudu için çok sayıda faydası bulunuyor. İnsan vücuduna yapmış olduğu olumlu etkilerle bu fayda kanıtlandı. İçinde bulunduğumuz kış günlerinde tıbbi bitkilerden ve şifalı bitkilerden faydalanabileceğimiz çok sayıda alternatif mevcut. Bu şifalı bitkiler hastalanmadan önce kullanıldığında daha etkili olur. Özellikle bitkilerin koruyucu özelliğinden faydalanmak daha sağlıklıdır. Şifalı bitkileri arasında kış mevsiminde en çok ismi zikredilen bitkiler zencefil, ekinezya ve ıhlamur türü bitkilerdir. Vücudun ısısını artıran ve hastalıklara karşı koruyan bitkilerdir. Zencifil bitkilerde baş tacıdır. Eğer hastalağımız hafif ise ilaç kullanmadan alınacak şifalı bitkilerle tedavi olunabilir. Aktarlarda satılan çeşitli karışımlardan yararlanmak da vücuda olumlu fayda sağlar. Eğer hastalığımız hafif derecede ise eskiden beri bilinen, etkisi kanıtlanmış bitkilerin alınmasının daha iyi olacağını tavsiye ediyorum” dedi.
METABOLİZMAYI GÜÇLENDİRİYOR
Şifalı bitkilerin hastalanmadan önce kullanılmasının daha yararlı olacağına vurgu yapan Mehmet Pıçak, “Bu saymış olduğumuz bu bitkiler metabolizmayı güçlendirir. Kış mevsiminde soğuktan kaynakalanan grip, soğuk algınlığı ve benzeri hastalıkların vücuda yayılmasını ve vücutta baş gösterecek hastalıkları engelleyecektir. En etkili ve en çok satılan bitkiler zencefil, ıhlamur, ekinezyadır. Bunların yanında kuvvet vermek adına keçi boynuzu, harnop kozu ve arı sütü gibi karışımlar da kullanılabilir”diye konuştu.
Ayrıca aktarcı Mehmet Pıçak, çay içerken siyah çay yerine bitki çaylarını tüketirsek vücudumuz açısından daha sağlıklı olur. Bitki çayları da vücudu hastalıklara karşı koruyan bir yelektir” dedi.
KERİM ATICI
Editör: TE Bilişim