Fakültenin tarihi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Göktaş, “Selçuklu Tıp ismiyle 22. Kasım 2001 yılında kurulmuş, 2002 yılında ise öğrenci kabulüne başlanmıştır. O dönemde Meram Tıp Fakültesi öğrencileri ile birlikte eğitim gören öğrencilerimiz, 2009 yılında ise inşaatın bitmesiyle kendi fakültemizde eğitim görmeye başlandı” dedi. 

Prof. Dr. Serdar Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “27 Aralık 2011’de Meram Tıp Fakültesi’nin Selçuk Üniversitesi’nden ayrılıp başka üniversiteye bağlanmasıyla Selçuklu Tıp Fakültesi, Selçuk Üniversitesi’nin tek tıp fakültesi olmuştur. 10 Eylül 2012 tarihinde ise fakültenin ismindeki Selçuklu ibaresi kaldırılmış ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ismini almıştır. Fakültemizin tarihçesindeki en önemli dönüm noktalarından biri de 2013 yılı başında Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tıp eğitimi akreditasyon başvurusunun yapılmış olmasıdır. 2015 yılı itibariyle 2021 yılına kadar akredite edilmiş ve ülkemizdeki 90 tıp fakültesinden akredite olan 23 fakülte arasına girmiş, aynı zamanda akredite olan en genç fakülte olmuştur. SÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim, öğrenci merkezli olup probleme dayalı, topluma dayalı, seçmeli ve sistematik eğitim modelinin esas alınarak planlandığı entegre eğitim modelidir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitiminin içeriği, mezuniyet öncesi tıp eğitiminin amacı ve kazandırılması hedeflenen yeterlilikleri doğrultusunda belirlenmektedir” 

SÜ TIP’DA 201 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR 

Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Şu an fakültemizde 1. Dönemden 6. Döneme kadar toplam 201 tanesi yabancı uyruklu, yaklaşık 40 tanesi de başka üniversitede okumakta iken bilgi ve kültürünü artırmak, farklı bir üniversitenin olanaklarından yararlanmak isteyen değişim programlarından gelen ve özel öğrenciler olmak üzere bin 284 öğrenci eğitim görmektedir. Fakültemiz kurulduğu günden bu yana 850 hekim mezun etmiştir” dedi 

 “Öğrencilerimizin Erasmus ve Farabi gibi değişim programlarından faydalanması sağlanmaktadır” diyen Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Tıp fakülteleri eğitim ve hizmet yanı sıra araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de öncü olma yükümlülüğüne sahiptir. Fakültemiz temel tıp bilimleri ve klinik bilimlerde yürütülen tıbbi araştırmalara katılma, öncülük etme yanı sıra ARGE faaliyetleri ile de bölgenin önde gelen fakültelerinden biridir. Uluslararası ve ulusal patent çalışmaları olan ve çalışmalarını sürdürmekte olan çok sayıda öğretim üyemiz var” ifadelerini kullandı. 

BİLKAR PROJESİ DİĞER FAKÜLTELERE DE ÖRNEK OLACAK 

Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Fakültemizde ARGE faaliyetlerini motive etmek ve bilgilendirmek amaçlı Selçuk Üniversitesi ve TEKNOKENT ile iş birliği içinde toplantı ve çalıştaylar sürdürülmektedir. Fakültemizde ayrıca yürütülmekte olan önemli bir proje de Tıp Fakültesi genelinde bütün öğretim üyelerinin eğitim- öğretim ve bilimsel araştırma ve diğer akademik faaliyetlerinin ayrıntılı bir veri tabanı ile izlenebileceği BİLKAR projesidir. Bu proje BAP olanakları ile fakültemizin kendi bilgi işlem merkezi tarafından hayata geçirilmekte olup, tamamlandığında diğer fakültelere de örnek olacağını düşünmekteyiz. Eğitim alanında bütün eğitim verilerinin detayını içeren online eğitim işletim programı TIPSAD Üniversitemiz bilgi işlem merkezi tarafından hayata geçirilmiş olup, fakültemiz tarafından devamlı geliştirilen bir sistemdir.    Program ölçmede yeni bir boyut getirecek “Gelişim Sınavı” da pilot uygulamasını gerçekleştirdiğimiz bütün dönemleri kapsayan bir eğitim projesidir. Bu proje bizi ülkemizde gelişim sınavı uygulayan 3-4 fakülteden birisi olma haline getirmiştir” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim