Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Meram’daki ilköğretim okullarının 1. sınıf öğrencilerine yönelik “Gülen Dişler” isimli proje, Özcan-Saliha Çalıkuşu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programla başladı

Yaka Mahallesi Özcan-Saliha Çalıkuşu İlköğretim Okulu’ndaki programa Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uysal, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, hayırsever Özcan Çalıkuşu, eğitimciler, okul yöneticileri ve 1. sınıf öğrencileri katıldı. Çok önemli bir projenin startını Özcan-Saliha Çalıkuşu İlköğretim Okulu’ndan başlattıklarını belirten Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uysal, “Sağlıklı bir yaşamın en temel ögesi olan ağız ve diş sağlığının önemini kavratmayı ve bu vesile ile yavrularımıza diş fırçalamayı sevdirmeyi amaçlıyoruz. İlçemizdeki diğer ilköğretim okullarında da programlarımız devam edecek. İlköğretim 1. sınıf öğrencilerine 10 bin adet diş fırçası ve diş macunu hediye edeceğiz. Sizlerden ricam; burada öğrendiklerinizi evlerinize taşıyın, hem kardeşlerinizle hem de anne babalarınızla paylaşın” dedi.
Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, “Sağlık ağızda başlar. Eğer ağız sağlığımız yerinde olursa birçok hastalığın da temel sebebini ortadan kaldırmış oluruz. Bu düşünceden hareketle Meram Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Gülen Dişler’ adlı projeyi hayata geçiriyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.  Ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayan Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise şöyle konuştu: “3 resmi kurumun işbirliğiyle toplum sağlığı açısından önemli bir projenin başlangıcını yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığı çok önemli bir konudur. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam kafada da sağlam dişlerin bulunması gerekir. Eğer sağlıklı ve temiz dişlerimiz yoksa dişlerimizde üreyen mikroplar yediğimiz yemekle midemize gider ve pek çok hastalığa neden olur.” Konuşmalardan sonra Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ağız ve diş sağlığının önemiyle ilgili tiyatro sahnelendi. Öğrenciler, oyunu ilgiyle izlediler.  Tiyatrodan sonra Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli diş hekimi Meral Demirci, diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığı nasıl korunur gibi konularda bilgi verdi. Öğrencilere uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağı gösterildi. Programın sonunda protokol üyeleri, diş sağlığıyla ilgili bilgilendirici broşürün yanı sıra tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye ettiler.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim