2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukları da okul heyecanı sardı. Çocuklar eğitim görmek için okula giderken, bilgiyle donanmak kadar okuldaki beslenmeleri de önemli bir konu. Çünkü okula giden öğrenciler günün 3’te 1’ini okulda geçiriyorlar. Bu anlamda öğrencilerin kalitesiz beslenmeye maruz kalmamaları adına, diyetisyenler çeşitli programlar hazırlayıp, önemli tavsiyelerde bulunuyorlar. Bu konuda titiz ve profesyonel bir yemek hizmeti veren Naturel Grup, okula giden çocukların gelişimine uygun, hijyenik gıdalar tüketmesini sağlıyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Naturel Grup Diyetisyeni Nur Açlan, öğrenciler için özel hazırladıkları beslenme reçetesini anlattı.

Okul çağındaki çocuklar nasıl beslenmeli ve çocukların sağlıklı beslenmesi için siz nelere dikkat ediyorsunuz?

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme her yaş grubu için önemlidir. Özellikle de çocuklar için büyük önem arz eder. Okul çağındaki öğrenciler günün neredeyse 3/1 ini okulda geçirdikleri için sağlıklı beslenme detayına dikkat etmesi gerekir. Sayın ebeveynler çocuklarınızın eğitimleri kadar yedikleri besinlerde dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir. Çocuklar besin seçimleri konusunda okul arkadaşları, öğretmenleri hatta sosyal medyadan ve anne babadan etkilenebilirler. Okul çocukları farkında olmadan kalitesiz beslemeye maruz kalabiliyor. Biz diyetisyenler bunun için önlem alıp sağlıklı beslenme programları hazırlıyor, Ana öğünlerini dikkate alırken ara öğünlerine de dikkat edilmesi gerektiği vurguluyoruz. Çocuklar için sağlıklı beslenme tabakları hazırlayarak hem alması gereken enerjiyi tamamlayıp hem de alması gereken besin öğelerine dikkat ediyoruz. Düzenli bir sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ara öğünlerini besin değeri açısından en kalite şekilde öğrencilere sunuyoruz.

Okul da her öğrenciye hitap edilen menüleriniz var mı?

Her öğrencinin yiyebileceği açık büfe konseptimizle ailelerin gözü arkada kalmayacak şekilde her yaş grubuna hitaben menülerimiz özenle hazırlanıyor. Kaç yaş grubu neleri daha fazla neye göre tükettiklerini gözlemlerimizle öğrenebiliyoruz.

Menülerinizdeki hassasiyetleriniz nelerdir?

En önemli husus bizim için yemediğimiz hiçbir ürünü hiçbir öğrenciye yedirmiyoruz. Öğrencilere Her şeyi doğal olarak katkı maddesiz şekilde öğünlerine sunuyoruz. Satın alınan tüm ürünler gıda kontrol raporlarını görmeden raporları teyit etmeden hiçbir ürünü almıyoruz. Ayrıca öğrencilerin günlük kalori ihtiyacına uygun menüler hazırlayarak daha sağlıklı beslenmelerini sağlıyoruz.

Naturel Yemek olarak misyonunuz ve vizyonunuz nedir?

Adımızdan da anımsatmış olursak doğal olan her şeyi en kaliteli, sağlıklı ve hijyenik şartlarda her bireyin gelişimine uygun besin değerini karşılayacak ev tadında ürünler tüketmesini sağlamaktır. Kişilerin istek ve beklentilerini en iyi şekilde öğünlerine sunmaktır.

Öğün menüleriniz nasıl ayarlanmıştır?

Menülerimiz her birey bir öğünde alması gereken karbonhidrat, protein ve yağ besin gruplarının tamamını alabilmesi şeklinde ayarlanmıştır.

Öğrencinin okulda sağlıklı beslenmesine katkı sağlaması açısından neler yapıyorsunuz?

Öğrencilerin doğal beslenmeleri bizim için en önemli noktadır. Ana ve ara öğünlerinİ düzenleyip en sağlıklı şekilde öğrencilere sunarken sağlıklı beslenme için danışmanlık hizmetini de her daim öğrencilerimize sunuyoruz.

NAZİFE ARSLAN

Editör: TE Bilişim