Ülkemizde ve şehrimizde sağlık turizminin son durumu ile ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı ‘Sağlık Turizmi’ değerlendirme toplantısı Konya İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Sağlık Turizmi Derneği Konya Şube Başkanı Uz. Dr. Mehmet Portakal, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kadir Durgut, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Tarık Acar, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan Arıcan, başkan yardımcıları ile uluslar arası sağlık turizmi hizmetlerinde faaliyet yürütmek için gerekli olan izin belgesini almaya hak kazanan toplam 16 hastanenin ( kamu, özel ve üniversite ) ilgili yetkilileri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’nın sağlıktaki katma değerini artırma gayreti içerisinde olduklarını belirterek bunun en önemli noktalarından birinin sağlık turizmi olduğunu ifade etti. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte sağlık turizmi noktasında farklı bir yola gireceklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Bakanlığımızın ildeki en yetkili kurumu olarak kamu, özel ve üniversite hastanelerimizle birlikte bu işi en iyi nasıl yaparız, birlikte en verimli ne gibi çalışmalar ortaya koyabiliriz? gibi sorulara cevap bulabilme adına bir araya geldik. Konya da bu işin gündemini oluşturmak için önemli gayretler içerisindeyiz. Son iki yıldır Antalya da gerçekleştirilen sağlık turizmi fuarına katılmaktayız. Özellikle bu sene yapılan fuar için Konya Valimiz Sayın Yakup Canbolat beyin katkıları ile MEVKA’dan da destek alarak kamu, özel ve üniversite hastanelerimizi tek bir stant altında toplayarak Konya’mızı temsil ettik. Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak bundan son derece de memnun olduk. Birlikte hareket edildiği zaman her konuda daha hızlı ilerlemenin sağlanacağına ve başarıların geleceğine inanıyoruz. Önemli olan bir kurumun kazanması değil Konya’nın kazanmasıdır. Bizler İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu düşünce ile hareket ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık Turizmi konusu ile ilgili olarak yaşanan bazı aksaklıkların olduğuna da dikkati çeken Prof. Dr. Koç, “Hastanelerimiz ve ekiplerimiz gerçekten uluslar arası boyutta hizmet sunabilecek kapasitededir. Fakat kurumlarımızı tanıtma, organizasyon, fiyatlandırma vb. ciddi bazı eksikliklerimizin olduğu da bir gerçektir. Bu eksikliklerimizi en kısa zamanda nasıl giderebiliriz sorusuna cevap bulabilme adına bu toplantıları düzenliyoruz. İnşallah şehrimizde güzel bir birlikteliği sağlık turizmi konusunda da ortaya koyarak Şehir Hastanesi açılıncaya kadar sistemi oturtmak en büyük hedeflerimiz arasındadır”  diyerek toplantıya katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sağlık Turizmi Derneği Konya Şube Başkanı Uz. Dr. Mehmet Portakal da yaptığı konuşmada, “Sağlık turizmi konusunda Konya’ya destek olabilecek tüm yöneticilerimizle birlikte ‘Sağlık Turizminde Konya da var demek için’ neler yapabileceğimizi ortaya koyma adına bu tür toplantıları önemsiyoruz. Konya’nın zaten bir turizm altyapısı var bu konuda şimdiye kadar değişik çalışmalar ve uluslar arası toplantılar yapıldı. Bizler de Sağlık Turizmi Derneği olarak Konya’yı temsil ettiğimiz toplantılarda kamu, özel ve üniversite hastanelerimizi tanıtma gayreti gösterdik” dedi.

Konuşmaların ardından hizmet başkanlarının alanları ile ilgili yaptıkları sunumlar ile interaktif bir şekilde devam eden toplantı soru, cevap bölümü ve karşılıklı istişarelerle sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim