Yaz aylarının sonuna doğru yaklaşırken

Saç Sağlığınıza Doğal Dokunuş!

Başta saç ve cilt sağlığı olmak üzere bir çok alanda doğal destek sunan Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital, tamamen doğal bir yöntem olan Cold Press yöntemiyle ürettiği hindistan cevizi yağı, badem yağı ve ısırgan tohumu yağı ile saçlarınızzı canlandırmaya destek oluyor.

Canlı, parlak ve dökülmeyen saçlar, sağlıklı olduğumuzun önemli bir işareti olarak kabul edilmektedir.  Yaz aylarında deniz ve havuzdan etkilenen, mevsim geçişlerinde cansızlaşan ve dökülen saçlar için uzmanlar besin desteklerinden yararlanabileceğimizi söylüyor.

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital® tarafından,Ege Üniversitesi ARGEFAR ile işbirliği içinde yüksek standartlarda üretilen, hindistan cevizi yağı ve ısırgan tohumu yağı besin desteği olarak dahilen ve cilt sağlığına destek olmak üzere haricen kullanılabiliyor. Bade yağı ise yine saç ve cilt sağlığı için haricen kullanılabiliyor.

Cold Press yöntemiyle üretilen Zade Vital®’in saç ve cilt sağlığına destek ürünleri , Zade Vital® Tesisleri’nde GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretiliyor ve doktor ve eczacı danışmanlığında toplumla buluşuyor.

Saç ve Cilt Sağlığına Destek; Hindistan Cevizi Yağı

Araştırmalarda Hindistan cevizi yağının cildin nemlendirilmesinde anlamlı bir etkisi olduğu ve yapısında bulunan laurik asit sayesinde yıpranmış saç uçlarına bakım yaparak yumuşak ve parlak bir görünüm kazanılmasına yardımcı olduğu bildirilmiştir. Hoş bir kokuya sahip olduğu için doğal bir kozmetik ürün olarak da tercih edilebilmektedir. Antiinflamatuvar (yangı giderici) özelliği olduğundan romatizmal ağrılarda, kas ve eklem sorunlarında haricen, destek amaçlı da kullanılabilmektedir.

Nemlendirici / Sakal - Bıyık ve Kaş Sağlığı : Badem Yağı

Badem yağı, kuru ve çatlak ciltlerin yumuşatılması ve nemlendirilmesinde kullanılabilir. Badem yağı haricen uygulandığında; saç, sakal, kaş ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlar. Badem yağı, ayrıca sedef, egzama gibi cilt hastalıklarında ve ameliyat sonrası oluşan hipertrofik skar (yara izi) oluşumunun azaltılmasında da tedaviye destek amaçlı haricen kullanılabilir.

Saç/Tırnak ve Saç Sağlığına Destek: Isırgan Tohumu Yağı

Avrupa’da Jugendöl (Gençlik yağı) olarak bilinen ısırgan tohumu yağı; içeriğindeki AHA (Alfa Hidroksi Asit) sayesinde cilt hücrelerini yeniler ve bağ dokusunu güçlendirir. Özellikle sebore (yağlanma) ve kepek gibi saçlı cilt sorunlarına karşı kullanılabilir. Dahili kullanımda ise bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Editör: TE Bilişim