Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu'nun konuya ilişkin açıklamasında, RDIF ve Himrar Grubu'nun Avifavir ilacını, maliyetini en uygun hale getirdikten sonra perakende satışa sunma niyetinde oldukları, ilacın tedavilerde kullanılmaya başlamasının ise ekim için planlandığı belirtildi.

Açıklamada, "RDIF ve Himrar, Avifavir'in maliyet optimizasyonu sonucu ilaca erişilebilirliğin artmasının ardından Avifavir'in perakende satışlarına başlamanın mümkün olduğunu düşünüyor. İznin alınması ve Avifavir'in ayakta tedavilerde kullanımının başlaması ise ekime planlandı" ifadelerine yer verildi.

RDIF'in geliştirme çalışmalarına katıldığı Avifavir ilacı, dünyada koronavirüse karşı geliştirilmiş tescilli ilaçlardan biri ve klinik testlerinde etkinliğini kanıtladı. İlaç mayıs ayında Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmişti.

RUSYA'DA KOVİD-19 VAKA SAYISI 1 MİLYON 122 BİNİ GEÇTİ

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilenlerin sayısı 1 milyon 122 bin 241'e, ölü sayısı 19 bin 799'a yükseldi. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 6 bin 431 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 1 milyon 122 bin 241'e çıktı. Artan günlük vaka sayısı 13 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye geldi.

Editör: TE Bilişim