Türkiye, Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ilgaz, ramazanda yeterli ve dengeli beslenmek için hayvansal protein alımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. 

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yayımlanan rapora göre, insanların vücut ağırlıklarının her bir kilogramı için günlük 0,83 gram protein almaları gerektiğini kaydederek, Avrupalı tüketicilerin proteinin büyük kısmını et, süt ve hububat bazlı ürünlerden sağladığını anlattı.

Ilgaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir bardak sütte 6,2 gram, bir yumurtada 6 gram, 100 gram kırmızı ette ise 16 gram protein bulunmaktadır. Kişi, her gün 1 bardak süt, 1 yumurta ve 100 gram kırmızı et tükettiğinde yaklaşık 28 gram protein almaktadır. Bu da alması gereken toplam proteinin yüzde 50'sine denk gelmektedir. Özellikle son yıllarda, sağlıklı yaşamın sloganı, 'sağlıklı ve dengeli beslenme' olmuştur.

Vatandaşlarımızın ramazanda da yeterli ve dengeli beslenmeleri için hayvansal protein alımına özen göstermeleri gerekmektedir."

Kaynak: AA

Editör: TE Bilişim