Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva saç ekim merkezi uzmanları, PRP destekli saç ekiminde kişiye özel saç tasarımı yapılmasının operasyonun doğal görünümle sonuçlanabilmesi için çok önemli olduğunu belirtti. 

Saç tasarımı uzmanları ve 3D tasarım cihazı desteğiyle kişinin yaşına, yüz şekline ve doğal saç yapısına göre planlanan saç tasarımı ve klinik ortamda gerçekleştirilen PRP destekli saç ekimi operasyonun başarısını artırabilir. PRP destekli saç ekimi operasyonunun sonuçları kalıcı olduğu için bu kriterlerin tam olarak yerine getirilmesi çok önemlidir. Doğru saç ekimi merkezi ve saç ekimi uzmanı seçimi için çok iyi araştırılması ve doğru seçim yapılması gerekir.

Kişiye özel PRP destekli saç ekimi tekniğinin özellikleri

Saç ekim cerrahları tercihe göre çok farklı saç ekim tekniği uygulayabilmektedir. Kişiye özel tasarlanan PRP destekli saç ekiminde donör bölgedeki saç kökü sayısı, saçın döküldüğü alanların çapı, kişinin yaşı, genel yüz şekli, saç telinin kalınlığı dikkate alınmalıdır. Kişinin yaşına uygun saç tasarımı doğal görünüm için şarttır. 20’li yaşlardaki gibi yoğun ve alnı çevreleyen bir saç tasarımı yapmak doğal olamayan bir görünüme sebep olur.

PRP destekli saç ekiminde saç yoğunluğu nasıl hesaplanır?

Kişiye özel saç tasarımında ilk olarak kişinin saçının seyrekleştiği alanların metrekare cinsinden hesaplaması yapılır. Daha sonra verici yani donör alanlardaki saç folikül yoğunluğu hesaplanır. Ardından hastanın ön saç çizgisi tasarlanır. Saç tasarımı aşamasında bilgisayar destekli saç analizi ve 3D tasarım cihazlarından yararlanılır. Saç tasarımının uygulamasında genellikle saç ekim cerrahlarına en fazla esnekliği sağlayan, iyileşme sürecini hızlandıran ve var olan saçların sağlığını artıran PRP saç ekimi tekniği tercih edilir.

PRP destekli saç ekiminde ön saç çizgisi tasarımı

Kişiye özel saç tasarımında özellikle ön saç çizgisi tasarımı da çok önemli bir yer tutar. Kişinin yaşı, yüz şekli, başındaki genel saç yoğunluğu, saçların doğal çıkış yönü ve açısı doğal bir görünüm sağlanabilmesi için çok önemli bir rol oynar. Ön saç çizgisi kişinin genel yüz şekli ile uyumlu olacak şekilde yusyuvarlak değil, doğal ön saç çizgisindeki gibi girintiler ve çıkıntılar oluşturmalıdır. Saç fırça gibi alnın hemen üzerinden yusyuvarlak bir şekilde büyümemelidir. Saç yoğunluğu da doğal saçtaki gibi seyrekten yoğuna doğru ilerlemelidir. Prp destekli saç ekimi tekniği sağladığı esneklik ve PRP aşısı desteği ile ön saç çizgisi tasarımının uygulanmasını kolaylaştırır.

İğnesiz saç ekimi sonrası bakım da kişiye özel olmalı

İğnesiz saç ekimi sonrası gerekli bakım da tıpkı saç tasarımı gibi kişiye özel olarak planlanır. PRP destekli saç ekiminde tercih edilen tekniğe göre saçın tıraşlanmasına gerek olmaz. Kafa derisinde kesi ya da oluk açılmaz. Dikiş atılmaz. İyileşme PRP aşısının sağladığı destekle daha çabuk olur. Ekilen saç köklerinin daha yüksek oranda tutunması, saç derisinin canlılığını koruması için PRP destekli saç ekimi tekniği uzman saç ekimi cerrahları tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Eğer saç tasarımı kişiye özel yapılırsa ve saç ekim uzmanlarının da tecrübesi ile saçın çıkış yönü, açısı ve yoğunluğu da doğru yapılırsa saç ekimi hedeflendiği gibi başarılı bir şekilde sonuçlanabilir.

PRP destekli saç ekimi, lokal anestezi uygulanarak bir günde tamamlanan ve aynı gün eve dönülebilen bir operasyondur. Kellik ya da saç seyrekliği eğer kişiyi rahatsız ediyorsa PRP destekli saç ekimi operasyonları ile kalıcı bir şekilde giderilebilir.

#GüncelÖztürk #PRPDestekliSaçEkimi #KellikTedavisi #HairNeva

Editör: TE Bilişim