Çin Guangzhou’da bilim insanlarının koronavirüs ile ilgili yaptığı son keşif endişe yarattı. Şu ana kadar 491 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsün eşyalardan da bulaşabileceği belirlendi.

EVİNİN KAPI KOLUNDA BULUNDU

Koronavirüs bulaşmış bir hastanın evinin kapı kolunda da aynı virüsten tespit edildi. Bu durum, hastalığın yayılması konusunda bilinmeyen ve tespit edilmemiş yollar olabileceğini ortaya çıkardı.

Uzmanlar ise, virüsün telefon ekranı, bilgisayar klavyesi, musluk ve diğer objeler üzerinden transfer edilebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

YARASA KAYNAKLI

Öte yandan Duke-Ulusal Singapur Tıp Fakültesi’ndeki bulaşıcı hastalık programına başkanlık eden Linfa Wang da, “Yarasa kaynaklı bir virüs olduğuna yüzde 90 eminim” açıklaması yaptı.

Uzun süredir uzmanlık alanı yarasalar olan bir grup araştırmacı ile çalışan Wang’in, Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde çalışan bir meslektaşının kaleme aldığı yeni bir makaleye göre, koronavirüs, yarasalardan geçen başka virüslerle yüzde 96 oranda benzerlik taşıyor.

24 SAATTE 64 ÖLÜM

Çin’de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 425’e, virüsten etkilenenlerin sayısı 20 bin 438’e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, salgında ölü sayısı 491’e, 2 bin 788’inin durumu ciddi olmak üzere virüsten etkilenen kişi sayısı 20 bin 438’e çıktı. Virüs taşıdığı şüpheli olanların sayısının 23 bin 214’e, müşahede altına alınanların sayısı ise 171 bin 329’a ulaştı. Toplam taburcu edilen hasta sayısı 632 oldu.

"TEHLİKE YOK"

Türkiye'deki oyuncak sektörü, dünya genelinde olduğu gibi özellikle yüksek teknolojili ürünleri Çin'den ithal ediyor. Ancak Çin'de ortaya çıkan korona virüsü, ithal edilen ürünlerle ilgili bazı soruları da beraberinde getirdi. Çin'in, Türkiye'deki oyuncak piyasasının yaklaşık yüzde 65'ini oluşturduğunu, Çin'deki virüsün ithalatı etkilemeyeceğini ifade eden İZTO Kitap, Kırtasiye, Büro Makineleri ve Oyuncak Grubundan İZTO Meclis Üyesi Adil Özyiğit, ülkeden getirilen ürünlerde herhangi bir virüs tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Editör: TE Bilişim