Konyaspor, Göztepe galibiyetiyle puanını 27’ye çıkartarak zirve takımlarına bir adım daha yaklaştı. İlk yarının son maçında aldığı 3 puanla ikinci yarı öncesi moral depolayan yeşil-beyazlılarda tecrübeli futbolculara izin verilirken, Konya Torku Şekerspor ile Perşembe günü yapılacak kupa maçının hazırlıkları, bir günlük izinin ardından bugün başlayacak.  Konyaspor’da; Adana maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Alvaro Perez, bir hafta önceden tatile çıkan ilk futbolcu oldu. Kartal’da, Göztepe maçının ardından ise yerli futbolcular Hakan, Gökhan, Erdinç ve Serkan ile yabancı futbolcular Robak ve kaleci Pawelek izinli olarak memleketlerine gittiler. Kere ve kaleci Ercüment ile genç futbolcular Şekerspor maçının ardından izine çıkacaklar.
Konyaspor teknik adamların programına göre, Konyaspor’da ikinci yarı hazırlıkları 26 Aralık tarihinde Antalya Belek’te başlayacak. Sirena Golf otelde tadilat nedeniyle Belek’te bulunan diğer otellerle görüşmeler sürdürülmekte. Kampa girilecek otel dün akşam ki yönetim kurulu toplantısında belli olacaktı.  
GÖKHAN, İDDİALI KONUŞTU
Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Gökhan Emreciksin, iddialı konuştu. Sezona başlarken ortaya konulan düşüncelerden sonra ilk yarı itibariyle gelinen noktayı başarı olarak değerlendiren Gökhan, Konyaspor olarak neler yapabileceklerini az da olsa herkesin gördüğünü ifade etti. Gökhan, amaçlarının zorlu ikinci devrede aynı başarıyı üzerine biraz daha koyarak tekrarlamak olduğunu söyledi.
Göztepe karşısında baştan sona galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koyduklarını belirten tecrübeli oyuncu Gökhan Emreciksin, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Oyunun hakimiydik. Yakaladığımız net fırsatlar vardı. 2-0’dan sonra biraz daha dikkatli olabilsek maçı son dakikalarda heyecan yaşamadan rahat kazanabilirdik. Ama futbolun içerisinde bunlar var. Bu durumlar yaşanacak ki heyecan olacak. Öncelikle Göztepe A.Ş. karşısında kazanma adına sahaya her şeylerini koyan takım arkadaşlarımı ve galibiyette emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bizim adımıza ilk devre adına iyi bir kapanış oldu. Sezona başlarken düşünce ‘Takım kümede kalsın başarı’ şeklindeydi. Ama gelinen noktaya bakıldığında başarılı olduğumuz ortada. Daha da iyisini yapabilirdik. Fakat bizim adımıza en önemlisi genç arkadaşlarımızın tecrübeli oyuncularla birlikte sağladığı uyum ve takıma olan inanılmaz katkıları. Kısacası Konyaspor olarak neler yapabileceğimizi 16 haftalık sürede az da olsa gösterdiğimize inanıyorum. Bizi daha da zorlu bir ikinci devre bekliyor. Daha çok çalışarak ilk yarıdaki başarımızın üzerine biraz daha koyarak performansımızı devam ettirerek Konyaspor’u hak ettiği Süper Lig’e taşımak istiyoruz.”
ALİ DERE, ÜZERİNDEKİ STRESİ ATTI
Konyaspor’un genç futbolcusu Ali dere, Göztepe karşısında, bu sezon ilk golünü kaydederek üzerindeki stresi de attı. Pazar günü, alınan galibiyetle sezonun ilk yarısını belirledikleri hedef doğrultusunda ligin üst sıralarında tamamladıklarını belirten Ali Dere, zirveden kopmadan başlayacakları ikinci devrede de başarılarını devam ettirip mutlu ona ulaşmayı çok istediklerini söyledi.
Mutlak kazanmak zorunda oldukları maçta Göztepe önünde baştan sona üstün oynadıklarını ifade eden genç oyuncu Ali Dere, sözlerini şöyle sürdürdü. “Kendimize ilk yarı adına bir hedef koymuştuk. Bu hedef ligin zirvesinden kopmamak ve ikinci devreye moralli başlamaktı. Bu açıdan sahamızda oynayacağımız Göztepe maçından galibiyetle ayrılmayı istiyorduk. Bunu da 2-1’lik skorla başardık. Çok önemli bir galibiyet aldık. Gol attığım içinde çok mutluyum. Sezon başından bu yana üzerimde oluşan stresi de bu golle attığıma inanıyorum. Başarılı bir ilk yarıyı geride bıraktık. Şimdi bizi daha zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Ama bizim birlikteliğimiz, inancımız zorlu ikinci yarı öncesinde takımımızın en büyük artısı diye düşünüyorum. Devre arasını iyi değerlendirip Konyaspor’u sezon sonunda hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim