TÜİK ölüm nedeni istatistikleri incelendiğinde; kanser tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 20 civarını oluşturuyor. Kanser 2015 yılı içerisinde 49 bin 946 erkek, 27 bin 22 kadının ölümüne neden oldu.

Kanser ve bağışıklık sistemi

Kanser, vücutta yıkıma yol açan bir hasatlık olarak bilinir. Kanserli hücreler sınırsız çoğalarak vücudun tüm enerjisini emer. Vücudumuz her yabancı hücreyi tanıyarak yok eder. Bu döngüyü de bağışıklık sistemi sayesinde gerçekleştirir. Kanserli hücreyi tanıyan sistem yabancı hücreyi yakalayarak öldürücü hücrelerle (makrofaj) ortadan kaldırır.

 

Refleks terapi

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa refleks terapi hakkında bazı bilgiler verdi:

 

Uzun süreli stres, vücutta başta adrenalin ve kortikosteroid gibi streseyanıt hormonlarını arttırarak bağışıklık sisteminin baskılanmasına, vücudun kendisini savunma ve kanser ile savaşma yeteneğinde azalmaya neden olur. 

Birçok kanser merkezinde kemoterapi ve radyoterapi ile birlikte stres azaltmaya yönelik program ve tedaviler uygulanır. Refleks terapi yöntemi ise tamamlayıcı doğru tıbbı uygulamalardan biridir. 

Tekniğin içeriğinde 15'ten fazla organ, hormon, sinir sistemi ve beyini içine alan harita bulunur. Sistemde önemli olan vücudun kaybettiği dengeyi tekrar kazandırmaktır. Hastalıkların asıl nedeni de bu dengenin bozulmasıyla başlar. 

Bu terapi yöntemi ile bağışık sisteminin güçlendirilmesi ve yapılan tedavilerin yan etkilerinin uzaklaştırılması hedeflenir. Terapi de ağırlıklı olarak dalak, lenfler ve bağırsaklar odak alınarak kişiye özel planlamalar yapılır. 

Aynı zamanda kanserin belirtileri olan bulantı, kusma, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, ishal, kabız, cilt problemleri, kas ve eklemlerde ağrı ile uykusuzluk gibi semptomları azaltır. 

Editör: TE Bilişim