Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri Beyhekim Devlet Hastanesinin ardından, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde genel değerlendirme toplantısında hastane yöneticileri ve birim sorumlularıyla bir araya geldi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Koç, Sağlık hizmetlerinde kalite ve verimliğin arttırılması, tasarruf ve adaletli yönetim konularına vurgu yaptı.

Sorunları ekibiyle yerinde inceleyerek çözüm yolları aradıklarını ifade eden Koç, hastanenin cihazlarının temini ve tefrişatına ve taşınma süreci aşamalarında hep birlikte çalıştıklarını ve en güzel şekilde hastaneyi hizmete açtıklarını ve hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin giderek arttığını ifade ederek, "Hep birlikte güzel hikâyeler yazdık" dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk kliniklerinde yatak doluluk oranlarının da en üst düzeyde olduğunu ifade eden Koç, aylık 80 binin üzerinde acil servis hizmeti ve yıllık 12 bin civarında doğumla Konya'nın önemli bir yükü kaldırdığını ifade etti. Koç, "Tüp bebek ünitesi, 45 kuvözlük yenidoğan yoğun bakım, 15 yataklı çocuk yoğun bakım, bilgisayarlı tomografi cihazı, acil servisin genişletilmesinin yanında Yenidoğan, Perinatoloji, Çocuk Üroloji ve 2. Çocuk Psikiyatrisi uzmanının da gelmesiyle hastanemiz yandal uzmanı açısından daha da güçlenerek hizmet kalitesi bir kat daha artmıştır. Her şey ortak akıl ve istişare ile çözülebilir.  

Biz bir ekibiz, sizlerin gayreti ve çabası olmadan bizlerin başarması mümkün değil.  Bizler tepeden, emrederek, koltuğun gücünü kullanarak yönetim tarzının başarılı olamayacağına inananlardanız. O nedenle ortak akıl ve istişarelerle sahadaki arkadaşlarımızın görüşlerine önem vererek, daha verimli, daha başarılı hizmetler sunacağımıza inanıyoruz. Bu toplantılar bir sorgulama toplantısı değil. Daha iyi nasıl yapabiliriz onun toplantısı. Biz yönetim olarak sizlerin vereceği verilerle, kendi verilerimizi karşılaştıracağız hatalı, eksik ve iyi olan parametreleri hep birlikte değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

İş yükü olarak biz Konya’da artık adil bir sistem oturtmaya çalışıyoruz diyen İl Sağlık Müdürümüz, il içi tayin sistemini daha da geliştirerek iyiye gidiyoruz dedi. Her hastanemizin iş yükü analizini yaparak personel ve tıbbi cihaz planlamasında daha doğru adımlar atacaklarını belirten Prof. Dr. Koç, bu işin kolay bir iş olmadığını da kaydetti. 

"Birlikten güç doğar arkadaşlar, yani sizlerin de destekleriyle daha doğruya daha güzele ulaşacağız" diyen Koç, şunları kaydetti: "Biz gücümüz yettiğince hata yapmamaya çalışıyoruz, ama sahadan hatalı olarak gördüğünüz işleri bizlere bildirmenizde fayda var. Biz kesinlikle adaletli bir yönetim tarzı sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Adalet olmadan başarılı olamayız sizlerin de desteği ile inşallah başarılı olacağız. Her birim sorumlusu gördüğü bütün aksaklıkları bizlere iletebilir, zararın neresinden dönersek kardır diye düşünüyoruz. Bugüne kadar göremediklerimiz, bariz hatalar var ise bizlere lütfen bildirin. Biz de sizlerden aynı fedakarlıkla, aynı samimiyetle, aynı gayretle çalışmaya devam konusunda söz istiyoruz. 

Hastane Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Erkan Ataş da 2018 yılı ilk 7 ayı kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından,  interaktif soru-cevap bölümünde, hastane yetkililerinden soru, dilek ve görüşleri alındı. Yapılan konuşmaların ardından, Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve kurmayları, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yöneticileriyle hastaneyi gezdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim