Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ faaliyetleri kapsamında göstermiş oldukları üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı 11 sağlık çalışanına başarı belgeleri, İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Başarı belgesi dağıtım töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni dönemde yeni bir vizyon ile sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti. Sağlık hizmetleri sunumunda evde sağlık hizmetleri birimlerinin son derece önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, 2018 yılı ilk 6 ay içerisinde 9.997 kayıtlı hastaya 17.943 ziyaret gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Evde sağlık hizmetlerinde gelinen son noktanın uluslar arası seviyede sunulan sağlık kalitesine güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Koç, sağlıkta gelişim aşamasının en önemli ayaklarından birinin evde sağlık hizmetleri olduğunu söyledi.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarının yatağa bağımlı hastalara sağlık hizmeti sunarak son derece kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Evde yatağa bağlı hastası olan aileler için o hastanın ilaçlarının yazdırılması, pansumanlarının yaptırılması ve tedavilerinin düzenlenmesi ailelerimiz için büyük bir yük. İşte sizler verdiğiniz hizmetlerle bu yükü ortadan kaldırıyorsunuz” dedi. Her insanın verilen bu hizmete bir gün ihtiyaç duyabileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Konya olarak son derece tecrübeli, yetenekli ve dinamik bir idari ekiple hizmet üretiyoruz. Her alanda gayretli çalışanlarımızla büyük hizmetler başarabilecek ve diğer illerimize örnek olacak projelere imza atabilecek kapasiteye sahibiz. Evde Sağlık hizmeti birimlerimiz de işini gerçekten layığı ile yerine getiren fedakar mesai arkadaşlarımızdan oluşmakta. Bu nedenle böylesine anlamlı bir törende sizlerle birlikte olmaktan son derece memnunum. evde sağlık hizmeti alan tüm hastalarımıza acil şifalar diliyor, başarılı çalışmalarından dolayı tüm evde sağlık ekiplerimize de teşekkür ediyorum” dedi. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Başarı Belgesi’ takdim törenine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un yanı sıra Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kadir Durgut, Başkan Yardımcıları Dr. Bahattin Akyürek, Uz. Dr. Semra Arıbaş ve Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Fatma Şimşek katıldı. Program toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim