Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri kapsamında düzenlenen devir teslim töreninde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, GATA Komutanı Tümamiral Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve GATA Başhekimi Tuğgeneral Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç GATA personeli ile bir araya gelerek bu süreçte sunulan sağlık hizmeti ve üniversite eğitimini en üst kaliteye taşımak ve bir arada çalışmak konusunda birliktelik mesajı verdiler.



Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl konuyla alakalı yaptığı açıklamada "669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri işlemi ülkemiz için, milletimiz için hayırlara vesile olsun. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, GATA'nın akademi ve eğitim tarafını yürütecek. Üniversitemizin artık Ankara'da Gülhane Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Yeni bir Enstitüsü daha oldu. İlaveten GATA'nın misyonuna uygun kimi tıp branşlarına hava ve uzay hekimliği, harp cerrahisi, sualtı hekimliği, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı savunma gibi hizmetleri yürütme yükümlülüğü de üniversitemize verildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi  "köklü mazisi" olan bir üniversite. SBÜ, Gülhane misyonunu da üzerine alarak yarınlara daha da güçlü olarak yürüyecek " şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim