Afyonlu ve İstanbullu eczacılar Helvacızade Grubu’nun Konya’daki gıda ve ilaç üretim tesisleri ile Ar-Ge merkezlerini ziyaret etti.  Konuklar ziyaret esnasında Helvacızade Grubu’nun gerçekleştirdiği “İLK”ler hakkında bilgilendirildi.

Türkiye’nin en büyük 500 kurumu alanında yer alan, üniversite & sanayi işbirlikleriyle, gıda ve sağlık alanında  Ar-Ge yatırımı yapan ve inovatif ürünler geliştiren Helvacızade Grubu, dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirdiği “İlk”leri Afyonlu ve İstanbullu eczacılara anlattı.

Ziyaretin ilk aşamasında  Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri ziyaret edildi. Alanında 17 farklı kalite ve sistem sertifikası ve PLC otomasyon sistemleri ile insan hatasından bağımsız üretimin yapıldığı Zade Tesisleri’nde üretilen ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı gibi ürünlerin 65 farklı ülkeye gönderildiği bilgisi konuklar ile paylaşıldı.

Ziyaretin ikinci aşamasında Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri’nde incelemeler yapılarak, tüm üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi. GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında Avrupa’nın en büyük yumuşak kapsül üretim tesisi olan Zade Vital Tesisleri’nde üretimin tamamen otomatik sistemlerin kontrolünde olduğu ve tesislerde yumuşak kapsül ürünlerin yanı sıra likit ve yarı katı farmasötik formların da üretildiği aktarıldı.

Ziyaretin son bölümünde Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi ve Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi DÜAMER ziyaret edildi. Alanında en yüksek teknolojiye sahip laboratuvarları ve ekipmanlarıyla yeni ürün Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı merkezlerde ülkemizin zenginliklerinin dünya çapında ses getirecek inovatif ürünlere nasıl dönüştürüldüğü aktarıldı. Helvacızade Grubu’nun geleceğe yatırım yaparak biyoteknoloji alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Eczacıların, Zade ve Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri ve Ar-Ge merkezleri ziyareti keyifli akşam yemeği ile sona erdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim