AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, iki yıl önce hizmete giren "e-Nabız", kişisel sağlık sisteminde, kullanıcı sayısında büyük bir artış sağlandı. 

Sağlık kayıtlarına 7 gün 24 saat erişim imkanı sunan ve tüm sağlık kayıtlarının kontrol ve yönetimini bizzat kişinin kendisine bırakan e-Nabız, 5 milyon 200 bin kişinin hayatının bir parçası haline geldi.  Hizmete girdiği 2015'ten bu yana sistemde 5 milyon 200 bin kullanıcı hesabı, 25 milyondan fazla da oturum açıldı. Sistem hizmete girdiği günden bu yana 75 milyon kez görüntülendi. 

"e-Nabız" kullanıcılarının yüzde 54'ünü erkekler, yüzde 46'sını da kadınlar oluşturuyor. Sistemden faydalananların yüzde 60'ı 18 ila 34 yaşları arasında yer alıyor. 

Sağlık Bakanlığınca özel ya da kamu tüm sağlık kuruluşlarının bilgi sistemlerinin entegre olarak gerçek zamanlı veri gönderebildiği sistem, vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de izin vermeleri durumunda ilgili sağlık personelinin erişebileceği bir platform olarak hizmet veriyor.

AA

Editör: TE Bilişim